На Дан заљубљених којег православци славе као Светог Трифуна, а католици као Светог Валентина, на популарном Мосту љубави у центру Врњачке Бање данас је одржана традиционална манифестација „Пољуби ме“ – девето по реду такмичење у љубљењу заљубљених парова.

Класичним филмским пољупцем који је трајао тачно 39 минута, успешно савладавши чак и мале замке строгог, али објективног жирија који је у финишу неизвесног такмичења "наредио" паровима да се љубе и на једној нози, у главној категорији „најдужи пољубац“ победили су студенти Марија Нешић (22) из Смедеревске Паланке и Алекса Бусарац (21) из Кнића.

- Заједно смо годину и по дана, нисмо се посебно припремали за такмичење, али може се рећи да свакодневно вредно "тренирамо". Желели смо да учествујемо и тако дамо и наш допринос прослави Дана заљубљених - готово у глас кажу симпатични Марија и Алекса који су уједно проглашени и за најатрактивнији пар.

Друго место припало је Београђанима Миони Васиљевски (32) и Игору Божићу (29) који су добили награду и за "најудаљенији пар", док су трећим местом морали да се задовоље Дејан Томић (40) из Деспотовца и Милица Вучковић (21) из Ћуприје који су се овом приликом на Мосту љубави и - верили.

- Први пут учествујемо, а веридбом смо желели да на овај дан и на овом месту ставимо печат на нашу љубав. Много сам срећна и нисам се двоумила када сам изговорила судбоносно "да" - не скривајући емоције рекла нам је Милица Вучковић.


Традиционално, посебну награду као као најстари пар добили су Спаска (61) и Слободан Николић (64) из Краљева који су, како кажу, заједно дуже од две деценије, а своју су искрену љубав озваничили пре нешто више од годину дана.

- Љубав не зна за границе и јача је од свих животних недаћа и странпутица - поручили су Спаска и Слободан.

На овогодишњем такмичењу у организацији овдашњих туристичких посленика и под покровитељством локалне самоуправе учествовало је само четири заљубљена пара, јер су многи, највероватније због „срамежљивости“, одустали у последњем тренутку.


- Ово јесте неславан рекорд по броју учесника јер је и прве године учествовало пет парова, али ми данас славимо љубав и циљ је да се сви, и учесници и посетиоци, забаве и уживају у добром расположењу - наглашава Горан Каравесовић из Туристичке организације Врњачке Бање.

- Наредне године славимо јубилеј, десет година манифестације "Пољуби ме" и то ће бити истински спектакл.


У СЛАВУ ВИНА И ЉУБАВИ

У оквиру ове традиционалне манифестације, а поводом виноградарске славе Светог Трифуна, фирма „Вино Жупа“ из Александровца је на врњачкој променади бесплатно делила кувано вино и ракију, а у богатом пратећем програму певале су се песме у част вину. Заљубљенима и вину синоћ су биле посвећене и тематске вечери у познатим врњачким ресторанима.