Кусти ниче воћњак на Вилиној коси

Владимир ИЛИЋ

15. 12. 2016. у 13:08

Мештани села Соколићи, надомак Чачка, одушевљени вредним "комшијом", редитељем Емиром Кустурицом. "Профа" купио 15,5 хектара на којима ће ускоро засадити кајсије, крушке и шљиве

Кусти ниче воћњак на Вилиној коси

Домановић и Кустурица

БРУЈЕ тешке грађевинске машине. Крче плацеве на потезу названом Вилине косе, у селу Соколићи, недалеко од Чачка, како би земља била спремна за пролећну садњу воћа. Прослављени редитељ Емир Кустурица купио је овде чак 15,5 хектара земље и, према нашим сазнањима, планирао да посади саднице кајсије, крушке и шљиве.

Председник Месне заједнице Соколићи, Радивоје Домановић, каже нам да славни режисер годинама у овом селу, на око пет хектара, узгаја пшеницу, јечам, кукуруз... за потребе Мокре Горе.

- Кустурица се први пут у Соколићима појавио пре седам година, када се у наше село доселила породица Драгана Радивојевића, званог Лав, чији је "професор" кум. Саградили су дивну кућу. Све се то свидело Кусти, баш као и цело село и решио је одмах да купи имање - казао нам је Радивоје. - До сваке куће у нашем селу долази асфалт, имамо уличну расвету, контејнере на сваких 100 метара, игралиште, дом културе, цркву... Није искључено да и Кустурица овде сагради нешто, јер се село посебно допада његовој ћерки Дуњи, која често долази.

Кроз Соколиће пролази и недавно изграђен ауто-пут на деоници између Љига и Прељине, који нимало није нарушио лепоту природе овог краја. Доласком Коридора, у селу је земља поскупела, а готово сваког дана се, како каже Домановић, неко распитује за плацеве у Соколићима.

- Кустурици сам испричао да је ово можда једино село у овом крају Србије у којем се годинама повећава број становника. Јер, у последњих неколико година овде се доселило чак 15 породица - Радивојевићи, Ћурчићи, Раденковићи, Нешовановићи, Јелићи, Ковачевићи... Тренутно имамо 205 становника, а ове године имамо четири новорођенчета - рекао нам је Домановић.

На Кустином имању свакодневно се ради. Тренутно су ту тројица његових радника, који раде на крчењу плацева и разбацивању стајског ђубрива.

- Прошле недеље је било осам радника. Сви су вредни и доста раде. Имају и све потребне машине, које често искористимо и за потребе села, што нам је омогућио наш драги "професор" - казао нам је Домановић. - Волели бисмо да Кустурица постане наш мештанин. Ко зна, можда ће тако и да буде. Има он добрих и лепих идеја. Ми смо ту да га подржимо и помогнемо.


Домановић са Кустуричиним радником на имању


ПОДРУМ ПУН "НОВОСТИ"

ПРЕДСЕДНИК Месне заједнице Соколићи Радивоје Домановић, иначе је верни читалац нашег листа. Сећа се, вели, да је од малих ногу почео да чита "Вечерње новости" и да од тада не може дан да започне без њих.

- Сваки лист прочитам и сваки чувам. Тренутно у подруму куће имам око 20.000 бројева "Вечерњих новости" - открио нем је Домановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Чикириз

15.12.2016. 21:41

Буди опрезан "професоре" ту је близу и оно село где су скоро сви лопови!! ( украли су ограду са новог ауто-пута)!