Зашто још увек нисмо нашли ванземаљце?

Новости онлине

04. 09. 2016. у 22:15

Зашто још увек нисмо нашли ванземаљце?
Фермијев парадокс каже да, ако интелигентан живот није карактеристичан искључиво за планету Земљу, онда би наша галаксија требало напросто да врви од напредних цивилизација

Фермијев парадокс каже да, ако интелигентан живот није карактеристичан искључиво за планету Земљу, онда би наша галаксија требало напросто да врви од напредних цивилизација.

Парадокс наступа у простој чињеници да досад нисмо контактирали ниједну од њих. Где су?

Један од одговора на ово питање јесте „хипотеза зоолошког врта“ у којој се предлаже да напредне цивилизације, из само њима познатог разлога, намерно не желе да нам се представе, односно да се крију од Земљана и човечанства.

Међутим, проблем везан за ово решење јесте да такав подвиг захтева неку врсту организације. То би значило да у нашој галаксији постоји заједница напредних врста које су сложне у најмање једној ствари — да не контактирају Земљу, пише портал „Кликс“.

Астрофизичар Данкан Х. Форган је ову хипотезу додатно разрадио и закључио да вероватније постоји више организација, уместо да се цивилизације окупљају у искључиво једну асоцијацију.

Закључак је донео на основу више фактора, укључујући старост цивилизација, удаљеност, време приступа организацији и животни век цивилизације. „Уколико би постојала само једна организација, то би значило да је њихов животни век изузетно дуг и да оне настају у врло кратком временском размаку, што је генерално мало вероватно, али и даље могуће“, рекао је Форган.

Управо због тога, вероватнији сценарио јесте да у нашој галаксији постоји више цивилизацијских група чија је синхронизација мало тежа.

Можда Земља плута у делу галаксије којом влада група конзервативних или опрезних ванземаљских цивилизација које не желе да нас контактирају. С друге стране, како будемо постајали технолошки напреднији, баријере између нас и њих ће нестати“, рекао је Форган.(Извор: sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Ero s'onog sveta

05.09.2016. 05:39

Ko kaze da nismo ???Jos u mesopotamihi i siriji postoji uklesano u granitu da je Bog dosao vatrenom kočijom , tj sisao na Zemlju i preneo tehnologiju i znanje !Dakle jesmo li sami? Edo majka

alex

07.09.2016. 06:24

@Ero s'onog sveta - Da je tako Ero, onda ne bi jahao magarca. Ima da priznas da magarac nije bas neka "vrhunska" tehnologija.Ha !Ostalo su izmislili popovi !Uf !

...

05.09.2016. 10:12

Nismo ih našli zato što ne postoje.Praznina svemira je još jedan pokazatelj da nas je bog stvorio ali avaj, lakše je verovati u vanzemaljski život iako pored najsavremenijih skenera i teleskopa vidimo da smo jedini u svemiru, ili da smo nastali iz zrna peska iako jednu jedinu ćeliju ne možemo da stvorio i pored svih mogućih laboratorijskih uslova koje smo u mogućnosti da napravimo...Odavno nauka gubi konekciju sa racionalnim.

levokodalbukerkija

05.09.2016. 20:46

kako nema??? evo ja sam vanzemaljac,zar to nije fenomentasticno

markoni ns

05.09.2016. 20:49

Ako mi zivimo u 3 dimenzije mozda neki drugi svetovi i civilizacije zive u 4D,5D...pa se jednostavno ne mozemo susresti....??