Да смо знали ко је, били бисмо му јатаци

Б. Ц.

25. 03. 2016. у 08:00

"Новости" у новобеоградској кафани "Луда кућа" у којој се Караџић гостио као доктор Драган Дабић

Да смо знали ко је, били бисмо му јатаци

Фото: Милена АНЂЕЛА

ЈА бих хтео Радоване да ти кажем, моја љубав према теби не може се описати - кроз сузе говори и пева Душан Рађеновић. Родом из Книна. - Ти си Србин и по.

За столом, он и још четворица сталних гостију малене новобеоградске кафане "Луда кућа", чекају пресуду Хашког трибунала. Без телевизијског преноса. Уз чашице вињака, шљивовице, пиво... Изнад њих на зиду, урамљене слике Радована Караџића. Са друге стране "гледају" Милошевић, Његош, Младић...

У углу гусле, на којима је и сам Караџић знао да "одгуди", док је често као др Драган Дабић овде долазио. А да га нико, чак и од ових људи који су са њим седели, није препознао.

- Знао сам га и пре рата, и за време рата, а толико пута са њим седео за овим столом, и нисам га препознао - прича Небојша Јеврић, дугогодишњи ратни репортер. - Ретко је говорио. Био је човек у дубокој молитви. У фази тиховања, попут светогорских монаха. Залуд му суде, јер он је у другим световима, недостижним обичним смртницима.Већ две деценије свакога дана за истим столом седи Исус из Житног Потока, како се представља. Пио је, онда, и са др Дабићем.

- Да сам знао да је он, први бих му био јатак.

Говоре, сећају се, проклињу Хаг, Европу, Америку...

- Трагедија Радована Караџића, трагедија је Срба, суде Радовану, суде српском народу. Морам још једну, по мом личком обичају, да запевам за Радована - устаје Рађеновић. Поклони се и почне: "Изађи Рашо из те рупе, да те Карла пољуби у дупе...".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Valter

25.03.2016. 08:50

Dragi Srbi , samo vi pijte, tugujte, guslajte i kao babe prepricavajte. Dok sav sljam ovoga sveta hara Srbijom i sprovodi danas ovde eksperimete nad nama,ponizava nas i dok polako nestajemo kao narod. Pitanje je koja je krajnja tacka ponizenja koje Srbi mogu da podnesu i koliko glupi mogu da budu pa da im ludaci i lopovi haraju zemljom. Kod Srba trenutno sve prolazi a oni preplaseni sede po kafanama. Oni cije slike ovi ljudi drze u kafani nisu sedeli ,nego su se aktivno borili za Srbiju.

ADVOKAT

25.03.2016. 09:17

Braco istomisljenici,da smo znali...... Dzaba nam sada sve. Jos jednog prodadose a mi izgubismo. Ne bi da kukam na ovu vlast zbog toga,nije bas ukusno ali oni su prihvatili veoma mnogo kadrova prethodnog izdajnickog rezima..... Neka nam je bog upomoc. Radovanu hvala na svemu uradjenom za nas narod.

Vlad

25.03.2016. 11:12

Da ne bi naseg Rasa,ne bi bilo ni Republike Srpske.Hvala Radovane za Republiku Srpsku !Pozdrav za bracu preko Drine !

Da sam samo znao

25.03.2016. 11:36

Vidjao sam ga u kraju, specifican lik, tesko ga je bilo ne primetiti, pogotovu u nasem urbanom kraju, kakav je blok 45. Da sam samo znao da je to on, da mu na Savi kojom je cesto setao pridjem, stisnem ruku, zagrlim..

Срки

25.03.2016. 17:55

Тако је. Браво за причу. Рашо уз тебе смо,добро нам се држи. Хвала за све што си учинио за наш народ