Први масон Србије ради за Британце!

Марко Лопушина

20. 03. 2016. у 10:20

Чланови Регуларне велике ложе настављају са оптужбама на рачун њеног старешине. РВЛС: Вујачић увео политику у масонерију, близак je Лондону

Први масон Србије ради за Британце!

Вујачић (десно)са британском браћом

НАКОН што је недавно постао амбасадор Црне Горе у Немачкој, а и пошто се превише приклонио британској масонерији, наш старешина др Ранко Вујачић је увео политику у масонерију, што је нашим уставом најстроже забрањено. Почео је као велики мајстор Србије да ради против наше земље. Било би зато поштено да се др Вујачић достојанствено повуче са места старешине Регуларне велике ложе Србије и са функције великог мајстора Србије.

Ово су, укратко, главне примедбе и предлози чланова Великог већа највеће српске масонске организације РВЛС, који су током прошле недеље осам сати расправљали о иницијативи да се смени њихов старешина др Ранко Вујачић. Он је на овај положај изабран у јуну 2012. године, али се, како данас тврди већина српских масона, Вујачић показао као слободни зидар који крши основна правила овог братства.

- Када је изабран за великог мајстора РВЛС, обећао је да ће проводити време у Београду, посећивати масонске ложе широм Србије и помагати у оснивању нових ложа како би се доброчинство наших масона ширило. Требало је изградили домове за незбринуту децу, школовати сиромашне ђаке и помоћи људима у невољи. Обавезао се да ће изградити "братски масонски ланац", како у Србији и региону, тако и на међународном плану. То је делимично урадио, јер није био довољно присутан у Београду и Србији, али јесте у свету, где је градио своју политичку каријеру - критикују српски масони свог старешину, који данас живи у Берлину као црногорски амбасадор и не оглашава се на ове примедбе.

Његови критичари из Великог већа РСЛВ тврде да је др Вујачић последњих година правећи своју светску политичку каријеру радио најмање за Србију, коју је представљао као велики мајстор, а највише за Црну Гору и посебно за Велику Британију. Реч је о три државе и три интересне групе.

ЛОЖА НА КОСМЕТУ КАО старешина РВЛС др Вујачић је недавно отворио прву српску масонску ложу на Космету. Том чину је присуствовао и енглески масон Хасу Ћошу, што говори о политичкој ноти овог догађаја. Масонима у РВЛС је нејасно ко је старешина масонске ложе на Космету и како она функционише.

- Добио је српски дипломатски пасош да би се бавио политиком, али никада нам није рекао шта је то радио као политичар за државу Србију. Када је добио пасош Црне Горе, постао је политички заступник Мила Ђукановића у Немачкој и свету. Као црногорски амбасадор, али и као највиши српски масон, др Вујачић је вероватно принуђен да призна тзв. независно Косово, јер га је признала Црна Гора. И напокон, Вујачић је српску масонерију подредио утицају слободних зидара из Велике Британије, чиме је опет увео политику у масонерију - сматрају поједини слободни зидари из Србије.

Они оштрији критичари великог мајстора Србије усуђују се да тврде да је др Ранко Вујачић заправо британски човек!? За ту тврдњу понудили су следећу причу:

- Вујачић је постао масон 1998. године, када је примљен у британску ложу Хајгет у Лондону. Њени чланови су утицајни Британци, међу којима је масон Хасу Ћошу постао Вујачићев асистент. Ћошу је снажно лобирао да др Вујачић постане старешина РВЛС и велики мајстор Србије. После тога Ћошу је примљен за члана једне ложе у Србији и често посећује Београд.

Обред слободних зидара у Београду

Масони највеће српске обедијенције признају да је бити члан Уједињене велике сложе Енглеске велика част. Међутим, они тврде да је као енглески масон у Србији, др Вујачић у суштини више окренут ка енглеској масонерији.

ТИШИНА

ЧЛАНОВИ највеће српске велике ложе РВЛС су очекивали да ће им се обрати њихов старешина др Ранко Вујачић. Велики мајстор је само поручио да ће упутити захтев Великом већу РВЛС да се повуче са места старешине и великог мајстора. Многи масони о томе нису хтели да се изјасне. О повлачењу или избацивању великог мајстора из Регуларне велике ложе Србије биће речи на наредној седници Великог већа српских масона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)

VELEBIT-RSK

20.03.2016. 10:40

Ne vidim problem sto ovaj covek radi za Engleze pa centar Masonerije je u Londonu sasvim je ovo logicna stvar. Ali ono sto nije logicno to je da je Tudjman kao Mason imao podrsku Masonerije za proterivanje Srba iz Hrvatske. Da stvar bude jos gora Vatikan je zapoceo razbijanje SFRJ i stvaranje Hrvatske zajedno sa Masonerijom sto se nikad pre nesto slicno nije desilo. Jezuiti i Masoni su zvanicno neprijatelji a u slucaju Hrvatske zajedno su radili na stvaranju te drzave. I Milosevic im je pomago

sloba

20.03.2016. 12:32

@VELEBIT-RSK - Tako je, te price o dobrocinstvu su smesne. To je interesni lobi, ali stvar je u tome sto su oni na lestvici vladara iz senke vrlo nisko, ni oni sami cesto ne shvataju koji su pravi ciljevi jer im se serviraju poluistine od strane onih koji su im nadredjeni. Oni su radili da se stvori Jugoslavija - tamnica za Srbe. Moje je misljenje da im ne treba dozvoliti da ikad vise rovare u ovoj zemlji, a kamoli da daju izjave za medije. Ali kako kad je uvek dobar deo drzavnog vrha upetljan.

dokle više?

20.03.2016. 10:52

Ima li bilo kakvog mesta u Srbiji koje ima makar neznatni uticaj na ljude i događaje, a da ga ne kontrolišu crnogorci? To nam je usud! Nemam ništa protiv da kao deo srpskog nacionalnog korpusa i oni imaju neki udeo, ali da toliko dominiraju i da pri tome konstantno čine štetu Srbiji, to je nedopustivo!

Dragan

20.03.2016. 11:00

Sve mi je jasno kada vidim Tahira ,precednik omladine beograda (svojevremeno)vlasnik pola Knez Mihajlove.Fale samo Gagi i Dzole (Djogani).Jadna li si Srbijo.

Туга српска

20.03.2016. 11:01

Све чешће су у нашим медијима. Масони, илуминати, педери, криминалци... Некад су се скривали, а данас се са поносом експонирају у јавности.

svet puk'o načisto

20.03.2016. 11:21

Kao da je neki mason blizak Srbiji i njenim interesima. Masonerija je nadnacionalna i služi bogaćenju članova. Samo se vi vraćajte u mračni srednji vek, monarhije, slobodni zidari, žene zatvorene u kućama gospodara ....

SuverenaAnonimka

20.03.2016. 12:14

Немамо банке, немамо армију, не смемо ни Русима да пошаљемо јабуке...

Једно је 100% сигурно:

20.03.2016. 12:15

ЗА СРБИЈУ И СРПСКИ НАРОД НЕ РАДИ. Као уосталом што никада није радио ни било ко од његових претходника на овим просторима. Напротив!

VELEBIT-RSK

20.03.2016. 12:22

Koliko ja to pratim vecina lidera Srbije je bila u Masoneriji sem Milosevica i Djindjica ostali su manje vise imali dodir sa tim organizacijama. Ali Srpstvo kad se pogleda onako nasiroko nikakve vajde od toga nema. Krajina izgubljena, Kosovo isto, Hrvatsku pokusavaju na Balkanu pozicionirati kao neku silu naspram Srbije ima tu jos stosta. Milan Vidojevic kaze da su naj jaca dva tajna drustva Opus Dei i Jezuiti a odma iza njih slede Malteski Vitezovi a to su Vatikanska tajna drustva.

Petar

20.03.2016. 17:00

@VELEBIT-RSK - Da ti objasnim, postoji tu zavera između Marsovaca, ajkula iz Bermudskog trougla, Čang Kaj Šeka i genetski modificiranih jednogrbih kamila iz pustinje Gobi. Svi ti oni upravljaju sa tcunamijem koji će napasti Beograd

SSS

20.03.2016. 13:51

@MIROSLAV - MIROSLAV@ Da li ima neka obast drustvenog zivota, gde mi srbi ne mozemo da ne ukljucimo crnogorce?!

VELEBIT-RSK

20.03.2016. 12:31

JEDNO JE 100% SIGURNO@ Tudjman je jedini koji je na ovim prostorima koristio to sto je bio Mason i uspeo. On je bio spona izmedju Masona i Jezuita tokom raspada SFRJ. Milosevic nije bio nikakav Mason niti je uopste bio clan bilo kojeg tajnog drustva tako da nije imao obaveze striktne prema nikom. Ali je zato to pokuso da koristi na drugi nacin do duse neuspesno nacin zvani( KOPERATIVNOST) malo s jednim malo s drugim ali ipak na kraju je ostao kratkih rukava i Milosevic i mi Srbi kao narod.

Ruben

22.03.2016. 10:26

@VELEBIT-RSK - bilo kojeg tajnog drustva??? Pa drustva crvenoustaskih dogmatika i ostalih crnogorskih bitangi pobogu!!! i to je nekakva bratija ; u svakom slucaju strasno efikasna u srpskom drustvu

Mladenović

21.03.2016. 08:12

Izgleda da se u Srbiji svi prave a Englezi. Sve vide i sve znaju, a ništa ne reaguju.

Šestarko

21.03.2016. 09:22

Ja sam Mason, član RVLS. Izvori gospodina Lopusine su netacni i tendenciozni. RVLS ima svoju press sluzbu i nju treba da kontaktirate za informacije. Ranko nije postavljen za ambasadora, to se planira za Decembar. Do juna je veliki majstor kada slede izbori za novog.

nije tačno!

21.03.2016. 11:32

@Šestarko - Lažeš! Sve novine u Crnoj Gori su već pisale o novom ambasadoru koji je stupio na dužnost u Berlinu i o reakcijama javnosti u Crnoj Gori o "Milovom ličnom ambasadoru kod frau Merkel". Lik je to mesto i CG-pasoš zaslužio ubacujući Milovu sestru u Trilateralu, a Milovog brata Aca u masone (onakav je bruka za sve masone sveta!).

Ruben

22.03.2016. 10:24

@Šestarko - znao sam da su masoni nekakva bratija lopuza, prevaranata i ulizica ; ali da su poceli regrutovati crnogorske kriminalce to nisam mogo ni slutiti

Istina

22.03.2016. 00:17

Slobodni Masoni orginalno ne bi smelo da imaju nikakvu nacionalnu potku u clansvu ili medu bratstvom ali bilo je slucajeva da su tokom bombadovanja i stradanja Srbije neki masoni sirom sveta imali profasisticke tendecije prema nasoj zemlji i srpskim clanovima!Mnogi nasi ljudi koji su otisli van zemlje prihvatili su clanstvo da bi se domogli neke pozicije, boljeg radnog mesta itd...Licno znam coveka Srbin iz Bosne koji je od nezapslenog dobio poziciju profesora na fakultetu.Toliko!

Istina

22.03.2016. 00:22

Sto se tice masonerije kod nas, bilo je i bice ... mnoga lepa zdanja , kuce i delovi Beograda, . nikli su zahvaljujuci Srpskim masonima koji su ostali Rodoljubi i voleli svoju zemlju i narod.Dobar odgovoran covek je dobar svuda pa i u masoneriji, los nigde.Nazalost vise ima onigh drugih nego prvih.