У марту још мало зиме

Б. Ца.

27. 02. 2016. у 08:01

Према најавама метеоролога данас мало топлије и уз ретку појаву кише, а од уторка постепено хладније

У марту још мало зиме

ВРЕМЕ ове суботе биће пријатније и топлије односу на јучерашњи кишни дан. Биће променљиво облачно, уз сунчане интервале, ретку појаву краткотрајне кише поподне на западу. Највише температуре биће од девет степени Целзијусових у Суботици, до 15 на југу Србије. До уторка све топлије, а онда следи хладнији период.

У Београду данас облачно, топлије него јуче, температура око 12 степени. Слично и у Војводини. У Нишу ће бити сунчаних интервала и променљиве облачности, а највиша дневна температура до 14 степени. На Златибору и Тари до осам степени Целзијусових.

- У недељу и понедељак очекујемо пораст температуре у свим крајевима уз појачан југоисточни ветар, у јужном Банату олујни са ударима око 100 километара - кажу у "Метеосу". - Биће то варијанта топле кошаве. У понедељак стиже пролазна киша и врло топло време за ово доба године. Отопиће се и оно мало снега у вишим планинама изнад 1.500 метара. Од уторка, првог дана марта, до краја седмице, ипак, постепено хладније и променљиво време са повременим падавинама. У нижим пределима киша, а у планинама изнад 1.000 метара и снег.

Како у "Метеосу" кажу, фебруар који је за нама биће најтоплији до сада заједно са фебруаром 1966. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације