Погледајте шта се налази на врху Кеопсове пирамиде (ВИДЕО)

Новости Онлине

30. 01. 2016. у 13:14

Строго је забрањено пењати се на пирамиде у Египту. Покушате ли, осим што можете да погинете, због оштећивања тих споменика можете да добијете и до три године робије у затвору

Погледајте шта се налази на врху Кеопсове пирамиде (ВИДЕО)

Фото: youtube.com

Строго је забрањено пењати се на пирамиде у Египту. Покушате ли, осим што можете да погинете, због оштећивања тих споменика можете да добијете и до три године робије у затвору.

То
, међутим, није зауставило немачког блогера Андреја Сијесијелског из Минхена, који је без пардона кренуо да се пење на Кеопсову пирамиду у Гизи.

18-годишњак се није обазирао на повице других туриста, али и полиције, јер их, како је написао на свом блогу, није разумео с обзиром на то да су говорили на арапском.

Свој успон на 4.500 година стару Велику пирамиду у Гизи заб
ележио је камером. До врха 146 метара високе пирамиде требало му је свега осам минута, а за силазак нешто више, чак 20 минута јер, како је написао “Сигурност је на првом месту”.

Погледајте како изгледа поглед са врха Кепсове пирамиде:

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

SA(i)D

30.01.2016. 14:18

Posteno govoreci, ovo sto je mali svabo uradio je cisti primer varvarizma. Na sta bi licilo da se svaki turista pocne panjati ne uvazavajuci spomenik kulture? Nego, je li gore bila Soroseva vizit kartica?

kata

30.01.2016. 23:41

@SA(i)D - Upravo sam to htela da napišem... da su svi to radili ne bi opstala hiljadama godina... Sramota, treba da ga oštro kazne za primer ostalim divljacima

lala

31.01.2016. 12:19

@SA(i)D - Neko vreme u Egipatskom zatvoru i NIKADA više mu takvo zezanje neće pasti na pamet.