Шангај затвара фирме да би отворио Дизни парк

Танјуг

среда, 09. 09. 2015. у 23:45

Шангај затвара фирме да би отворио Дизни парк
Власти ће затворити индустријске фирме до краја 2016. у знак подршке отварању "Дизнијевог" парка планирано за почетак идуће године
ШАНГАЈ - Град Шангај планира да затвори 153 компаније, које су, како наводи, велики загађивачи и нису довољно ефикасне, са циљем побољшања квалитета животне околине у близини новог "Дизнијевог" тематског парка, чија је изградња у плану, саопштиле су локалне власти у Шангају.

Власти ће затворити индустријске фирме до краја 2016. у знак подршке отварању "Дизнијевог" парка планирано за почетак идуће године, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Шангајске агенције за економско планирање, а преноси агенција Франс прес.

Компаније чије је гашење у плану махом су из машинске, хемијске и текстилне индустрије и налазе су у околини Шангаја. "Дизни" је одложио отварање парка, претходно предвиђено за 2015, за идућу гоидину, а у јулу је открио детаље у вези са садржајем парка, уз обећање да ће он укључивати атракције које не постоје на пет преосталих локација на којима има сличне паркове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације