Мапа стара 500 година која негира званичну историју људске расе

NovostiOnline

08. 07. 2015. у 13:29

Ако је Антарктик заиста био даље на северу него што је сада и ако није био покривен ледом до пре 6.000 година пне, ко је онда живео у то време да је могао то да забележи на мапи, пре свих познатих цивилизација?

Мапа стара 500 година која негира званичну историју људске расе
Ако је Антарктик заиста био даље на северу него што је сада и ако није био покривен ледом до пре 6.000 година пне, ко је онда живео у то време да је могао то да забележи на мапи, пре свих познатих цивилизација? И ко је то могао да уради дуго пре измишљања морског хронометра у 18 .веку, који је коначно решио проблем тачног праћења географских дужина на високим морима?
Ако је конвенционално знање о историји људске расе тачно, људска цивилизација није довољно стара, нити је била довољно напредна, да би јој се приписала многа мистериозна монолитска и археолошка налазишта широм света.
Места као Гобекли Тепе у Турској и Адамов календар у јужној Африци постављају исто питање: ако људска цивилизација наводно није довољно стара да направи ова места, ко је онда, или шта, имао капацитет да направи толико детаљних грађевина широм света?
Јасно је да је наше разумевање историје непотпуно и да постоји много уверљивих доказа који указују да су на Земљи постојале интелигентне и цивилизоване културе дуго пре него што су се људске културе појавиле на Блиском истоку око 4.000 година пре нове ере.
Мапа адмирала Пири Реиса из 1513. године је део појављивања комплетније приче о нашој историји, која навелико изазива раширено схватање.
Прављење мапа је сложен и цивилизован задатак, а сматра се да се први пут појавило 1.000 година пре нове ере са вавилонским глиненим таблама. Антарктик је званично први пут уочен на руској експедицији 1820. године и у потпуности је прекривен леденом површином за коју се сматра да се формирала пре око 34-45 милиона година.
Из тог разлога, Антарктик није могао да се појави на мапи пре 1820. године., а све мапе које садрже Антарктик требало би да имају назначене ледене полове који су стари неколико милиона година.
Мапа света коју је направио отомански картограф и војни адмирал Пири Реис, изазива извесне сумње о томе шта заиста знамо о древној цивилизацији.
Мапа Пири Реиса, која се фокусира на западну Африку, источну обалу Јужне Америке и северну обалу Антарктика, садржи детаље обале за коју многи историчари и геолози сматрају да је Земља краљице Мод, тј Антарктик.
Невероватно, на овој мапи ледени континент није прекривен леденом површином, већ густом вегетацијом.

Како мапа из 1513. године може да садржи континент који је откривен тек 1820. године? И ако су континент откриле цивилизације које су се појавиле 4.000 година пре нове ере, зашто нема ледених површина на мапи?

Парадокси на овој мапи нису имали већег значаја док Чарлс Хепгуд, професор историје из Њу Хемпшира, САД није рекао да информације на мапи Пирија Реиса подржавају другачији поглед на геологију и древну историју. Хепгуд је веровао да је мапа потврдила његову светску геолошку теорију, која објашњава како су велики делови Антарктика могли да буду без леда до око 4.000 година пре нове ере.
Хепгудова презентација је толико убедљива да је чак и чувени теоретски физичар и филозоф Алберт Ајнштајн написао подржавајући коментар за Хепгудову књигу из 1953. године:
„Његова идеја је оригинална, пуна једноставности и – ако се докаже – од велике важности свему што је везано за историју површине Земље“ – Алберт Ајнштајн.
Мапа без сумње није превара, јер је потврђено аутентична, али информације на мапи су за проверу. Сам Пири Реис напомиње да је мапа нацртана према информацијама са старијих мапа, графика и записа, од којих су многе, како Хепгуд каже, копиране и преписиване изнова још од пре уништења Александријске библиотеке у Египту, које је избрисало велику количину литературе и културног знања.

Хипотеза отвара врата могућности да је нека заборављена древна цивилизација имала капацитет да путује до Антарктика, обележавајући земљу са технологијом за прављење мапа, некад пре него што су се ледне површине формирале. То је значајно разилажење са нашим тренутним схватањем историје.
Одсуство ледених површина на мапи Пири Реиса је у најмању руку чудно, а 1960. године Хепгуд је изнео своје теорије ваздухопловству САД. Хепгуд је питао, између осталог, да ли је облик континента, како је приказан на Реисовој мапи, сличан облику континента под ледом, као што је открило недавно тестирање ваздухопловства о сеизмичким подацима континента. Одговор је био запањујућ:
„…географски детаљи приказани у доњем делу мапе невероватно се добро слажу са сеизмичким профилом који је направила шведско-британска антарктичка експедиција 1949. године.
Ледена површина у овом региону је сада дебела око 1,5 километар.
Немамо појма како би подаци на овој мапи могли да се уклопе са претпостављеми стањем географског знања у 1513. години.
Харолд З. Олмајер, Потпуковник, командант УСАФ”:
Ако Хепгудова теорија вреди, као што је Ајнштајн веровао, онда је постојао период времена од око 13.000-те године пне до 6.000-те године пне када је Антарктик био ближи екватору, те је тамо владала релативно тропска клима, као у деловима Јужне Америке.
Ово је узроковано изненадном променом читаве Земљине литосфере, теоретисао је он, с истовременим померањем свих континената на њихову тренутну позицију што је много другачије схватање него широко прихваћено објашњење о теорији тектонских плоча.

Ако је Антарктик заиста био даље на северу него што је сада и ако није био покривен ледом до пре 6.000 година пне, ко је онда живео у то време да је могао то да забележи на мапи, пре свих познатих цивилизација? И ко је то могао да уради дуго пре измишљања морског хронометра у 18 .веку, који је коначно решио проблем тачног праћења географских дужина на високим морима?
Да ли је Земља већ била мапирана 4.000 година пне од стране цивилизације која је заборављена, као што анализа Реисове мапе и теорије Чарлса Хепгуда тврде?
(Вестинет.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)

momcilo

08.07.2015. 14:03

anglosaksonci I nemci kreiraju istoriju pre BOGA. neverovatno kako ti ljudi sve znaju , veoma su mocni su mocni ti tamo njihovi mozgovi, beda bedna, laze lazne.

Mlstefanovic

08.07.2015. 14:20

Ja Sam poceo da citao u petoj godini, Zemlja Je jos bila ravna. Zbog radoznalosti Isao Sam od brda do brda da vidim gde se nebi sastajesa zemljom. Sto dalje ides to dalje nebo pobegne od tebe, Daleko smo od istine. Civilizacije se radiale I umirale, ostajli su samo trag ovo a nista napisao. Dobro da Je zemlja okrugla a drugo su samo nagadjanja.

Profesor Doktor

08.07.2015. 14:46

Ovo je samo jedan od "problema" koji smeta i remeti konvencionalnom znanju iz istorije i geografije koje smo svi ucili u skolama. Zemlja krije mmoge tajne, izgleda da je mnogo civilizacija bilo pre nas, nacini utrvdjivanja starosti materijala su nepouzdani preko 100.000 godina. Uzimajte sa rezervom ta naklapanja o milijardama godina starosti planete i ostalog. Posle toliko perida dokazi postojanja su sve bledji. Treba ponovo sagledati istoriju dodati nove cinjenice i napisati iznova udzbenike.

Lazar

08.07.2015. 16:09

Na toj mapi piše Tera australis inkognita-Nepoznata južna zemlja.Praksa je bila da se tako ucrtavaju sve nepoznate mase kako kopnene tako i morske istom bojom ovde pukim slučajemgrubo podseća na antarktik.tera australis inkognita je uvek ocrtavana, mnogo pre nego što je antarktik zaista otkriven.Gotovo svaka mapa sveta u srednjem veku je ima i to u u većim razmerama što je starija pa ovom vašem bukvalizmu onda ispada da je u 1 veku antarktik bio do sredine afrike i maltene šri lanke.

Vito Raski

08.07.2015. 17:03

Samo znam: DA NISTA NE ZNAM. Po naucnicima sve je moguce I nista nije nemoguce. Prema tome, kolika su moja saznanja o Zemlji I nama kao ljudskoj rasi, izgleda da ni naucnicka "otkrica" nisu mnogo odmakla od moje malenkosti po tom pitanju. Samo sam jedno uocio za kretanje Sunca: Pre dvadeset godina sam morao da postavljam zastitu od istog na terasi, a pre skoro deset godina sam tu zastitu skinuo jer vise nije potrebno. Ne znam da li se moja zgrada pomera ili Sunce menja putanju? Molim za odgovor.

Toza

01.07.2018. 21:24

@Vito Raski - Tačno, promenila se putanja Sunca, tj. položaj zemlje. Kod mene kod kuće na severnoj strani je uvek bilo užasno hladno i nikada, nikada ni blizu zrak Sunca. A sada ujutro prvo obasja severnu stranu i do 9-10 sija tamo, pa tek posle menja senku. A inače su i Eskimi rekli: "da se Zemlja zateturala". Oni to znaju jer se uvek orijentišu po zvezdama i zvezde više nisu na nebu na toj strani na kojoj su bile. Takođe oni više nemaju severne vetrove, sada imaju istočne.. Znači položaj Zemlje se promenio!

ercov

08.07.2015. 17:10

Istoriju pisu mocnici a sire je njihovi poslusnici. Kod mumija u Egiptu posle analize kose pronadjeni su sastojci koke koja raste samo u Juznoj Americi !? Ovako slicnih primera i ima na hiljade tako da ni ova mapa Antartika bez leda nije nista cudno.Decu u XXI jos uvek uce da su ameri sesdesetih godina prvi sisli na mesec !? Srbija zabranjuje jedan od najveci istrazivackih radova u svetu koje se ticu srpskog postojanja a tog genija Milosa Milojevica bukvalno napravi budalom i sklone od sveta.

Đura Zmaj

09.07.2015. 00:29

@ercov - Tako je, uzalud sam i ja pisao Novostima i glavnom uredniku da pokrenu feljton o Milošu S. Milojeviću, znamenitom srbinu 19. veka, koji ni svoje grobno mesto nema u Beogradu, u otadžbini Srbiji već počiva u tuđoj grobnici na Novom groblju u beogradu, dok nam deca u školi uče da smo doseljenici koji smo primili jezik i običaje starosedelaca albanaca... Ali bez ozira na to ipak stiže 7524. srbska Nova godina...

sasa

05.11.2018. 20:37

@ercov - a zasto mislis da nisu ameri bili na mesecu? zato sto je zemlja ravna? hahahajahahahahahahahahahahahahahahahaah

alfa...!

14.09.2019. 20:47

@ercov - Zemlja nije,ni ravna,ni okrugla već ima oblik Geoida,a šta je geoid,to dobro znaju geolozi...

Nostradamus

09.07.2015. 13:31

Pa istorija nije decidna nauka, jer kako je rekao Cercil, "to je gomila g*** oko koje smo postigli konsenzus", he, he, he.

Bata Kole

01.10.2018. 16:48

Kontinenti se ne pomeraju ni brzo, a ni lako. Bilo bi pametno da se osvestimo i shvatimo da nismo jedini koji nešto znamo, i mnogo vremena pre nas je bilo onih koji znaju, a po svoj prilici daleko više od nas. Precizne geografske karte su moguće, ali samo nakon snimanja sa velike visine. Admiral Piri Reis je bio i prema današnjim kriterijumima veoma školovan oficir, a podatke za mapu su pronašli pripadnici ratne mornarice Otomanske imperije u nekom od templarskih manastira,

sasa

05.11.2018. 20:36

@Bata Kole - ne mora da se snima sa velike visine, naprotiv, moze sa zemlje da se napravi jako precizna karta. a templari su ubice i pljackasi i postavlja se pitanje od koga su oni to ukrali i koga su ubili zbog toga. a sve sto su oni saznali, inkvizicija je sakrila od stanovnika evrope... tako da, okrenes obrnes, i dalje nista ne znamo

sasa

05.11.2018. 20:32

u mahabharati je opisan nuklearni rat do totalnog istrebljenja a u indiji ciji je to ep pronadjen je ostatak grada sa telima rasporedjenim bas kao da je pala nuklearna bomba. evrapljani su inace uvek bili nazadni dok nisu pobili sve oko sebe i pokrali znanje, ali su u srednjem veku odlucili da znanje bude privilegija malobrojnih i spalili sta su stigli i koga su stigli, i zato evropljani zive u najvecem neznanju. A i teslu je inspirisalo hinduisticko ucenje... sta reci, zivimo u neznanju