Обилазница око Београда: Од петка Батајничком петљом

Н. Вукић

петак, 28. 11. 2014. у 22:30

Обилазница око Београда: Од петка Батајничком петљом
Неимари приводе крају радове на делу обилазнице око Београда у правцу ка Новом Саду, у дужини од 4,7 километара. Ускоро проширење деонице од Добановачке петље до Остружнице

МАЈСТОРИМА на Батајничкој петљи још само мало фали да заврше посао, па да овом саобраћајницом коначно крену возила. Ако неимари победе мраз, радове би могли да заврше и пре најављеног снега. И, док се неки радници надају да ће са градилишта отићи већ током викенда, а други очекују да би последњи шраф могао бити заврнут до краја идуће седмице, у „Путевима Србије“ отварање саобраћајнице најављују већ за суботу!

Радовима на главном правцу у смеру ка Новом Саду завршена је друга фаза изградње петље „Батајница“ која је саставни део обилазнице око Београда.

- Главни правац новоизграђене саобраћајне траке, у дужини од 4,7 километара биће пуштен у саобраћај у суботу од 14 часова - кажу у „Путевима Србије“. - На овом коридору у току су и припремни радови за проширење деонице од Добановачке петље до Остружничког моста и очекује се да ће бити завршени до краја јула 2015. године, уколико временски услови то дозволе.

Иако време у четвртак није ишло наруку путарима, неколицина радника успешно се борила са мразом и ветром који је шибао над Батајницом. Пескирали су ограду и постављали заштитне, разделне банкине.

- До краја викенда завршавамо, а ако будемо морали да пожуримо можда буде готово и у суботу - каже радник предузећа „Унипромет“ из Чачка, које је задужено за монтажу банкина.

Осим на главном правцу, путари су ангажовани и на уливној рампи којом ће на обилазницу око Београда моћи да се укључе возила која долазе старим путем из правца Земуна. У „Путевима Србије“ додају да уколико временски услови дозволе, у наредних неколико дана очекују пуштање у саобраћај и овог прилаза, у правцу ка Новом Саду.

СТИГЛА ПОМОЋ ИЗ РИЈЕКЕ

ЗБОГ обима посла и да би се све завршило у планираном року, двема екипама из чачанског предузећа у помоћ је притекла и екипа италијанске фирме из Ријеке.

- „Унипромет“ их је ангажовао јер посла има пуно и не можемо све да постигнемо. Има нас са свих страна - добацује кроз осмех један од радника. - На другим градилиштима има и фирми из Босне, једни другима притрчимо у помоћ кад затреба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације