Нови докази решавају мистериозно убиство из 1976. године

Новости онлине

уторак, 25. 11. 2014. у 19:36

Нови докази решавају мистериозно убиство из 1976. године
Случај нестанка госпође Керол Парк 1976. године годинама је окован мистеријом све док 21 годину касније није пронађено њено тело на дну језера Koniston
Случај нестанка госпође Керол Парк 1976. године годинама је окован мистеријом све док 21 годину касније није пронађено њено тело на дну језера Koniston.

Драматична истрага која се након тога одвијала резултирала је пресудом према којој је њен муж Горгон Парк 29 година касније осуђен на доживотну робију 2005. године.

Неколико година касније, тачније 2010. године, Горгон је одлучио да на свој 66. рођендан почини самоубиство јер није могао да се суочи с казном коју је добио.

Овај случај је због контроверзи које га окружују поделио породицу. Наиме, један део сматра као Гордон Парк није пресудио својој супрузи и да се надају како би нови ДНА докази могли да скину љагу с његовог имена

Међу њима се налазе њихова дјеца, Џереми (44) и Ракел (43), који су уверени да ће ДНА анализа открити нове доказе у корист њиховог оца.

Стручњаци би тако поновно требало да прегледају конопац којим је Карол била завезана пре него што је бачена на дно језера. Уколико би се на њему пронашао траг ДНА неке друге особе, то би могло значити да Парк ипак није био тај који се решио њеног тела.

Нове фотографије и доказе за потребе документарца "Дама из језера" који је снимљен за Каналу 5 изнеле су кључне особе повезане са случајем.

Иако си Гордонова деца уверена у невиност свога оца, његова усвојена кћера Ванеса и нећака Кеј Васфорд и Клер Гарднер проговориле су о његовој мрачној страни.

- Био је јако строг. За време ручка би нам мерио време уколико нисмо хтеле да поједемо поврће. Морали смо да га поједемо у времену које би нам задао или би побеснео - рекла је његова нећака Кеј.

- Начин на који је убио супругу је био зверски. Никад му то нећу опростити - додала је.

Када је полиција 1997. године пронашла тело убијене, патолог Едмунд Тап (80) је снимио фотографије.

- Прво је била убијена па завезана. Није било смисла завезати је пре ликвидације. Лице јој је било удубљено, а вилица, нос и зуби су јој били поломљени - рекао је патолог уперивши прстом у починитеља.

- Докази су у то вријеме јасно говорили како је то починио Гордон Парк, али није на патолозима да утврђују је ли крив или није - рекао је др. Тап.

Посебна Комисија за злочине у међувремену је потврдила да су стручњаци размотрили овај случај.

Више од 38 година након нестанка госпође Парк, мистерија Даме из језера (случај је добио име по новели Рејмонда Чендлера), можда ће на крају добити још један драматичан заокрет.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације