Ниш: Споменик ћирилици

Д. Стојановић

07. 01. 2014. у 21:32

Испред Галерије „Србија“, у центру Ниша, осванула је импозантна скулптура, аутора Милутина Здравковића, вајара из Ниша, која изазива пажњу туриста и стручњака

ИСПРЕД Галерије „Србија“, у центру Ниша, осванула је импозантна скулптура, аутора Милутина Здравковића, вајара из Ниша, која изазива пажњу туриста и стручњака, док многобројни грађани користе прилику и да се поред ње фотографишу.

Ово ћирилично писмо, представљено у виду уметничке скулптуре, под симболичним називом „Сачувајмо ћирилицу“, по речима аутора, доприноси неговању и очувању нашег писма на јединствен начин.

Како смо сазнали, свакодневно се градским челницима јављају донатори који желе да поклоне своје скулптуре, али за сада не постоје места у граду на која би оне могле да буду постављене.

- Зато је неопходно да се направи петогодишњи план, којим би се тачно дефинисале локације за постављање оваквих и сличних уметничких скулптура и мурала - каже Милић Петровић, директор Галерије савремене ликовне уметности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Realista

07.01.2014. 23:54

Dok ne bude nestalo na nekom otpadu sekundarnih sirovina, kao natpis sa Spomeniku N.Tesli, kao srna iz spomen parka u Sumaricama i kozna sta sve jos...

Зора

11.01.2014. 00:12

Зашто на нету није ЋИРИЛИЦА? Читам новости зато што су на ћирилици а на нету сте латиница. Зашто?