У ОПРЕМИ текста објављеног у вашим новинама нетачно је написано да је Дана Будисављевић унука Диане Будисављевић.

Нетачно је и да Дана Будисављевић снима филм користећи као подлогу матурски рад 19-годишњег Милоша Петковића. Из интерпретације стиче се утисак да је матурски рад Милоша Петковића заслужан за реализацију великог филмског пројекта.

Такође, насловна фотографија у интернет издању такође је погрешно потписана ("Дана са преживелима из усташког логора и младим историчарем"). Дана Будисављевић упознала се са 19-годишњим Милошем Петковићем који је матурирао на тему Диане Будисављевић, али он није професионални историчар. Милош Петковић је упознао Дану Будисављевић с логорашима који се спомињу у тексту, но није имао никакав други утицај на развој филмског пројекта "Дианина листа".

Желимо да вас информишемо да се филмски пројект "Дианина листа" ауторке Дане Будисављевић реализује у продукцији фирме Хулахоп д.о.о. из Загреба, а темељи се на вишегодишњем суставном истраживању професионалаца историчара који се баве животом и деловањем Диане Будисављевић.

Филмски пројект добио је потпору Програма МЕДИА - програм подршке Европске уније намењен развоју европске аудиовизуалне индустрије, Хрватског аудиовизуалног центра, Министарства културе Републике Хрватске, Аустријског културног форума у Загребу и Градског уреда за образовање, културу и спорт града Загреба. Планирано је да буде довршен до 2015. године.

Мија Павлиша,

Односи с јавношћу Хулахоп д.о.о.