ЂАЦИ Математичке гимназије отпутоваће сигурно на Математичку олимпијаду у Аргентину! „Наша Србија“ и „Холцим“ уплатиће милион динара од којих ће бити купљене карте да шест такмичара и два професора отпутују на ово такмичење средином јула.

У школи је, иначе, пре два дана организована конференција за новинаре на којој је речено да је одлазак неизвестан, јер недостаје 8.000 евра за куповину авионских карата. Директор школе Срђан Огњановић рекао је да су добили обећања од Министарства просвете и науке да ће уплатити део средстава, али да новац још није стигао.

Из Министарства су реаговали, наводећи да је већ обезбеђено 950.000 динара и да ће бити уплаћено Математичкој гимназији, када школа поднесе захтев.

- Истина је да још нисмо поднели захтев, али то је зато што морају да се наведу имена свих чланова репрезентације, а за једног ђака је још неизвесно да ли ће путовати - објашњава Срђан Огњановић. - Али већ смо их усмено обавестили и обећали су нам да ћемо добити део новца. Није било речи о целој суми, коју сада помињу.

Иначе, објашњава Огњановић, ђаци су се недавно вратили са Балканске олимпијаде, на којој су били трећи у екипном пласману, и Министарство је за то такмичење одобрили део средстава. Такмичење је прошло, али паре још нису „легле“ на рачун.

- Ако бисмо чекали на ту уплату, деца не би ни отпутовала - каже Огњановић.

Сав новац који добију, објашњава, чува се за наредна такмичења.