“ВЕСТ” америчког таблоида “Викли ворлд њуз” о инвазији ванземаљаца на нашу планету највише је забринула - Крушевљане. У граду под Багдалом данима причају о мистериозним летелицама које их надлећу, па је неким Чарапанима ова “информација” распламсала машту и уверила их да је на помолу интергалактички рат.

Неидентификовани летећи објекти узнемирили су Крушевљане почетком јула када су јаки, необични звуци још необичнијих летилица неколико ноћи парали небо. Пси су, кажу Чарапани, лајали као никад раније. Једни су били уверени да је реч о НАТО авионима, да други су тврдили да је реч о некој далеко већој мистерији.

На локалној телевизији Плус у емисији “Исповедаоница” приказали су и снимак летелица које су препале Крушевљане.

- Током емисије јавио се човек који је рекао да има снимак НЛО и замолио за анонимност - прича аутор Игор Милосављевић. - Видео-запис је аматерски и није најјаснији, али види се довољно и чују се парајући звуци ток летећег објекта. Када смо приказали снимак, телефон се усијао, а гледаоци су почели да потврђују да су били сведоци сличних појава. Било је и неверних Тома, али много више оних који сматрају да нисмо сами у Космосу.

ИЗБЕГАВАТИ СУСРЕТЕ

МОГУЋА инвазија ванземаљаца ипак није само инспирација холивуских филмаджија и новинара жуте штампе. Најпознатији светски астрофизичар Стивен Хокинг недавно је изјавио да верује да ванземаљци постоје, али да би Земљани требало да их се клоне. Научник је уверен да би сусрет са свемирцима био погубан по нашу планету.

Да “бригу” због ванземаљаца са Крушевљанима деле и житељи остатка Србије, убедљиво сведочи више од 200 коментара на текст, објављен на нашем сајту, о наводној инвазији ванземаљаца. Реч је о тексту у коме наводни научник из програма “Сети” тврди да су три велика свемирска брода примећена код Јупитера и да ће у новембру стићи до земље. О “озбиљности” ове вести довољно говори да је сајт “Викли ворлд њуз”, који је објавио ову причу, специјализован за приче попут оне да је Хилари Клинтон усвојила дете свемирца или да је Абрахам Линколн био жена.

То ипак није спречило бројне читаоце да се укључе у жустру расправу. Док једни предлажу да ванземаљцима понудимо коалицију и припремимо им писту за слетање на Коридору 10, други су уверени да би им се требало супротставити и то турбо-фолком као главним оружјем. Један од коментатора је на стару мелодију испевао пригодне стихове - “једанаесте, једанаесте свемирац ударио...”.

- Прочуло се да на Земљи нема никога ко може да победи Новака Ђоковића па су послали најбољег међу њима да покуша - написао је коментатор сакривен из имена “Ноле”.

“Оптимисти” су сигурни да се свемирци неће дуго задржати уколико слете у Србију. Брзо ће, кажу, схватити да на њиховој планети и није тако лоше. Песимисти су међутим забринути да ће и свемирци пре Србије - ући у Европску унију.

КРУШЕВАЦ - НИКАКО!

НАВОДНА појава НЛО над Крушевцем инспирисала је увек духовите Чарапане да се нашале на рачун својих мука - тешког стања у привреди града, раста беспослице и сиромаштва. У вицу који кружу градом ванземаљци надлећу Крушевац са децом и прете им да ће их, ако не буду учила, избацити из борда. А деца скоче као опарена и викну:

- Не, само не у Крушевац!