ПРОФЕСОР теоријске физике Универзитета Сити у Нјујорку Мичио Каку очекује у периоду од 2030. до 2100. неколико значајних научних открића, укључујући контактна сочива с приступом интернету.

На прототипу таквог уређаја ради професор Бабак Парвиз с Универзитета Вашингтон, који је објаснио да ће тај уређај моћи да распознаје лица или да аутоматски преводи са страних језика.

Очекује се да ће се до 2030. у слободној продаји појавити "резервни делови" за људски организам. Већ и сада научна достигнућа омогућавају да се направе хрскавица, кости, кожа, уши, нос, крвни судови, срчани залисци, мокраћна бешика и трахеје. До тада ће човек можда овладати и телепатијом.

"Постоји вероватноћа да ће научници до 2070. успети да оживе изумрле животиње", казао је професор Каку.

До сада је већ дешифрован ген неандерталца, а у научним круговима се говори о перспективама поновног оживљавања тог претка.

До 2070. године се очекује и појава технологија које ће омогућити да се успори старење човека, а до 2100. године се могу остварити маштања научника о "материји која се може програмирати", односно мењати облик.

Почетком 22. века појавиће се космички брод који би могао путовати ка звездама. До тада ће људска цивилизација однети победу над раком, а очекује се и "стапање човека са роботима". Доћи ће и до продора у космичком туризму.