Трепча диже из колица

В. ИЛИЋ

29. 09. 2010. у 20:56

Никшићанин Зоран Вујичић презадовољан после двадесетак дана проведених у Атомској бањи

ЧАЧАК - Лјуди, овде тече света вода! Када улазим у њу осећам се као када кренем на молитву!

Овако, после 21 дана проведеног у Атомској бањи Горња Трепча надомак Чачка, говори некадашњи боксерски професионалац из Никшића Зоран Вујичић. Нјега је пре 11 година задесила туробна судбина - оболео је од мултиплекс склерозе, па је, убрзо, великог борца у рингу, опака болест приковала за инвалидска колица.

КЛИЧКО ПРАВИ ПРИЈАТЕЛЈ ЗОРАН је у бању дошао пошто су "Новости" објавиле причу о помоћи коју је за Вујичићево лечење упутио његов велики ривал из ринга, али и пријатељ, Украјинац Владимир Кличко, са којим је укрстио рукавице још 1999. године у Штутгарту. Кличко му је уплатио 10.000 евра за набавку лека "бетаферон". После овог текста, посредством нашег листа, Зорану се јавио власник Атомске бање Боривој Јаковљевић, који му је понудио бесплатан боравак. Чувши и да је Зоранов рођени брат Здравко, такође оболео од исте болести, Јаковљевић је позвао и њега у госте.

- Само после десет дана у бањи, могао сам да станем на ноге, што је раније за мене био појам - рекао нам је Зоран. - Невероватно је како је ова вода деловала на мене. Ево, пре неколико дана сам успео да урадим чак 200 чучњева. У себи осећам праву експлозију, могу и да скочим! Па, то је право чудо! Поново ћу шетати никшићким улицама, али и Кнез Михаиловом, у Београду, граду који највише волим на свету.

- Да сам раније сазнао за ову бању, сигурно не бих никада пао у колица - испричала нам је боксерска легенда.

- За то су криви и лекари, који ме на време нису упознали са благодетима ове воде. - Свима ћу испричати за ово светско чудо. И мој брат је осетио велики бољитак. Он, пре доласка овде, није могао да хода уз степенице, а лева нога му је била потпуно утрнула. Сада лагано иде, а утрнулост је нестала - казао нам је Зоран.

Атомску бању боксер већ зове својим другим домом, и најављује да ће овде долазити два пута годишње. У шали каже да ће, због велике љубазности, на коју је наишао код особља у стационару, али и осталих људи из чачанског краја, покушати да овде нађе и жену. Свадбу, напомиње он, обавезно прави у Атомској бањи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Stojan

06.10.2010. 10:27

Odličan tekst,iskren i dirljiv.Želim braći Vujičić brzo ozdravljenje.