КРУШЕВАЦ - ЗА Милана Васића (15) 123. дерби још се није завршио. Памтиће га заувек, због инцидента на северној трибини пред крај сусрета, када је погођен полицијским гуменим метком. Повређени младић смештен је на Клинику за максилофацијалну хирургију ВМА, а у посети му је била делегација "Делија" и голман Иван Ранђеловић испред фудбалског клуба, који је јуче у Апатину играо Куп меч. Црвено-бели су Васићу, уз жеље за што бржи опоравак, поклонили и дрес Марка Пантелића.
- Стварно ми је много жао - истиче Ранђеловић. - Покушали смо да му барем мало ублажимо бол, али смо свесни да је пред њим тек период опоравка.
Представници навијача не знају из ког разлога су реаговали припадници полиције. Сви тврде, "север" одавно није био тако миран...

ОПЕРАЦИЈА НЕОПХОДНА
ОДЕЛЕНЈЕ за информисање Војно-медицинске академије јуче се огласило званичним саопшетењем у којем су потврђене повреде које је задобио несрећни навијач:
"Пацијент Милан Васић, ученик Војне гимназије, рођен 1989. године повређен је 16. октобра 2004. године на утакмици Партизан - Црвена звезда. У Ургентном центру пружена му је помоћ - обрађена рана на лицу, а у клинику за максилофацијалну хирургију ВМА пребачен је 18. октобра 2004. године. Након клиничких и радиографских претрага дијагностикован је прелом горње вилице са леве стране и повреда личног живца са исте стране. Планира се хируршка интервенција."

ЗЕБНЈА
У породици Милана Васића (15),ученика Војне гимназије у Београду, рањеног на протеклом дербију Партизан - Црвена звезда, са зебњом и страхом ишчекују вести из главног града. О немилом догађају, који се одиграо 16. октобра, пред сам почетак утакмице, око 14,20 часова, обавештени су истога дана, око 23 часа увече.
- Милана, смештеног у шок-соби Ургентног центра, смо посетили одмах сутрадан, у недељу. Разговор је трајао кратко, који минут, с обзиром на његово тешко стање. Рекао нам је да ни он, ни његови другови, ничим нису изазвали инцидент. Они су, на северној страни стадиона, чекали у реду да уђу. Када се зачула пуцњава, Милан се окренуо, И у том часу био погођен. Онесвестио се и пао. Тек од нас је сазнао да је у питању био гумени метак - испричала нам је Слађана Васић, мајка гимназисте Милана.
Отац Радојица негира приче да је био очевидац догађаја.
- Све што знамо, знамо од Миланових другова, који су били уз њега тог часа и Давора Гмијовића, Крушевљанина - каже он. Захвални су Васићи и челницима Војне гимназије, који су их одвели на лице места. Тврдње свих су готово идентичне - рањени Васић и његови другари нису правили никакав неред!
- Са супругом и четворо деце сам прогнан са Космета. Успели смо да извучемо живе главе испред терориста, а да нам дете овако страда у Београду… Милан је чуо и видео да жандарми пуцају, али не у правцу где се он налазио са школским друговима.Јутрос смо се чули са Миланом. Добро сам, не брините, ништа ме не боли, тешио нас је наш син. Ма, где је ту добро, него, неће он да нас секира - вајка се Радојица Васић.
Милан Васић је ватрени навијач "Звезде" од малих ногу, причају његови родитељи. Био је пресрећан што му се пружила прва шанса да уживо одгледа чувени дерби између два велика клуба. Нажалост, његов први дерби му је И "пресео", кажу на крају Васићи. Уместо радости И честитки најмлађој Анђели, која је јуче напунила три године, све жеље И наде су упућене Милану - да операција протекне што боље.