Аида Делкић је прва дама фирме "Фиорано", која је прва гринфилд инвестиција "Калцедонија групе" у Србији. Утицала је на повећање продуктивности ове компаније, изградњу поверења у пословним односима и континуирано унапређење квалитета.


Директор ЈКП "Јавно осветљење Београд" Александар Цинцар Попоски својим знањем, ангажовањем и посвећеношћу, дао је велики допринос подизању квалитета рада овог предузећа.


Бранко Бешевић, директор компаније "Унитраг", најзаслужнији је за њен пословни успех и стални развој. Под његовим руководством, фирма је постала једна од водећих српских транспортних компанија у области међународног друмског саобраћаја.

Дејан Димитријевић ангажован је у "ЈКП Паркинг сервис - Ниш" од 2012. године, на позицији руководиоца Службе за ИТ и односе са јавношћу, а потом и за заменика директора и извршног директора. Знатно је унапредио организацију рада.


Драган Ћирић у приватном послу је од 1976. године, када је купио машину за израду пластике и гумено-техничке робе. На челу "Д-компани" је задобио поверење и једног од највећих светских произвођача гума - "Мишлен".


Томас Кргер, од 2011. године у компанији "Фалке Србија", успешно руководи овом компанијом на њеном путу раста и развоја. Са производњом преко 15,5 милиона пари чарапа годишње и више од 800 запослених, ова компанија постала је један од лидера на тржишту.


Милош Цолић је на челу компаније NEW ENERGY SOLUTIONS од 2012. године. Учествовао је на више пројеката, а у Србији је са својим тимом осмислио концепт пројекта "Ветропарк Ковачица".


Мирослав Матић је пуних 35 година на челу фирме "Изолир". Она је прва и водећа домаћа фабрика у области производње предизолованих цеви за даљинско грејање, за гасоводе високог притиска и пратећу опрему.


Мирослав Павловић је од 2004. године на челу привредног друштва ЕП-БЕЛТ, највећег произвођача текстилно-техничких трака у Европи. У претходних пет година компанија је дуплирала број запослених.

Предраг Стојановић је одмах по завршетку Пољопривредног факултета у Београду почео да ради у "Дуванској индустрији Чока". Пре 40 година постао је директор и на тој позицији се задржао до данас.

Саша Витошевић је на челу Пословног система Global seed од његовог оснивања. Развио је систем који је, са сопственом фармом у Чуругу, лидер у производњи органског млека.


Славољуб Јеремић је пре скоро 30 година основао трговинску фирму, а 2003. године компанију "Еко минерал", а 2010. године огранак за производњу - "Винарија Јеремић". Вина ове винарије извозе се у Кину, Бразил, Аустралију, Сингапур, као и у европске државе.


Срећко Бојанић је радну каријеру отпочео 1982. године у "Дунав осигурању", у коме се попео до позиције директора ГФО Краљево. Покретач је осигурања у области пољопривреде и регресирања осигурања пољопривреде на територији општине Краљево.


Золтан Скала је преузео породичну радњу, регистровану за фарбање и лакирање кола и других металних предмета 1969. године, а 15 година касније почиње и производњу предмета од пластике и развијање система за наводњавање. Породична прича добила је размере европског квалитета.


Зоран Урошевић је постигавши добре резултате на унапређењу производне ефикасности, 2005. године изабран за генералног директора фабрике "Крушик-пластика", којом успешно руководи.


НАГРАДА ЗА ПОСЛОВНИ УСПЕХ

ПРИЗНАЊЕ ПКС, према оцени жирија, заслужило је и 20 предузећа. Они су награђени за пословни успех.


Фармацеутска компанија "Абела фарм" је регионални лидер у области производње и дистрибуције дијететских суплемената и једина компанија у Србији која, као потврду квалитета, поседује интернационални ГМП сертификат.


Компанија "Агро плус" из Сомбора је породична компанија, коју чине матична компанија и повезане сестринске фирме "ПП клас", "Светозар Милетић" и "Агро плус енерџи". Све су у потпуном власништву матичне фирме.


Компанија AUNDE SRB члан је AUNDE Italia Group, која производи навлаке за седишта аутомобила великих произвођача. Преко производње навлака за "фијат 500 Л", проширили су производњу и на моделе "дајмлер спринтер", "пег перего", и они сада чине 85 одсто извоза укупне производње ове компаније.

"Био енерџи поинт" већ деценију је лидер на тржишту пелета у Србији и региону. Пелет се производи на најсавременијој опреми, уз поштовање захтева квалитета, по највишим светским стандардима.


Компанија "Ћорић аграр" послује од 2006. године, када је основана као смостална трговинска радња за продају трактора и прикључних машина.


"Перфром" је технолошки и кадровски најопремљеније предузеће у сектору производње и прераде перфорираних лимова, како у Србији, тако и у региону. Представља водећег произвођача и продавца перфорираних лимова и сродних производа.


Немачка компанија "Фресениус медикал кер" је највећи светски интегрисани произвођач и понуђач производа и услуга за особе које су на дијализи.

ЈКП "Шумадија" је од оснивања више пута мењало свој статус, пре свега ради допуне основне делатности. Од 2018. године ради као ЈКП "Шумадија Крагујевац" и од тада послује квалитетно на технолошки савремен и еколошки прихватљив начин.


"Џонсон електрик" Ниш део је водећег светског снабдевача иновативних погонских система и компоненти који налазе примену у великом броју индустрија. У фабрици у Нишу производе се електромотори за све индустрије, пре свега за аутомобилску - месечно произведе више од 900.000 комада мотора и акумулатора.


Компанија "КД ДН Ненад Величковић" основана је 2005. године, као мала породична фирма, чија делатност је производња намештаја од фурнира. Имају огроман део производње - чак 85 одсто извозе.

"ЛПО ДОО Ада" од 2003. године послује као део израелске компаније Bet Shemes Engines LTD, која је купила стару ливницу ЛПО Ада и уложила знатна средства у изградњу нове производне хале.


Компанија "Максима Лучани" основана је као породична фирма која се бави трговином бојама, да би 1994. године породица отпочела и производњу "маxипола", који је ову компанију учинио препознатљивом.


"Металфер стил милд", мини-железара, једини је произвођач бетонског челика у Србији. Лидер је у снабдевању српског тржишта, део је "Металфер групе".


"Милшпед" је систем који одговорно и квалитетно испуњава захтеве својих клијената, уз константно иновирање процеса у оквиру логистичког ланца који повезује цео свет.

"Млекара Шабац", део "Медиоланум инвест групе", са традицијом дугом 70 година, једна је од највећих млекара у Србији. Годишње преради 50 милиона литара млека и пласира преко 20.000 тона готових производа.


"Млекопродукт" је почетком осамдесетих година прошлог века постао добављач "Мекдоналдса" за земље источне Европе. Пре 16 година их је преузео "Бонграин", модернизовани су погони и посветили су се подизању квалитета, стварању робне марке и пласирању нових производа на тржиште.


"Богутово" је пословање започело као породична фирма за производњу доњег веша. Бавећи се, кроз три генерације, развијањем производног програма, данас располажу значајним капацитетима, као и сопственим брендом БОА.

Компанија "РБ глобал" највећи је извозник воћних ракија у Србији, чију производњу базирају на породичним тајнама дестилације и старења ракије.


Бањско лечилиште и климатско место Рибарска бања располаже лековитим водама које су међу најбољим у свету, и по квалитету равне су лековитим водама у француским Пиринејима. Један су од лидера здравственог туризма.


"Сунцокрет" послује од 1989. године у селу Хајдуково и бави се производњом здравих, макробиотичких и органских прехрамбених производа. Постали су препознатљиви по производњи девичанског бундевиног и сусамовог уља, цеђеног на хидрауличној преси, старој више од сто година.