Подршка стручњака на дохвату руке: Савети привредницима о ризицима, дигитализацији, олакшицама...

А. Б. - Д. И. К.

30. 10. 2019. у 17:31

Подршка стручњака на дохвату руке: Савети привредницима о ризицима, дигитализацији, олакшицама...
Конференција "Пословни скок" у свим регионима Србије: Предузећима бесплатно саветовање за унапређење пословања. Разговара се о заштити од тржишних ризика, доступним изворима финансирања, дигитализацији...

СВАКА компанија у Србији, захваљујући пројекту "Пословни скок", има могућност да се у својој регионалној комори, без трошкова котизације, сретне са реномираним стручњацима и добије најрелевантније информације за унапређење пословања. Експерти у кључним областима пословања, у регионима Србије у интерактивној дискусији са привредницима, информишу и саветују о кључним питањима у областима финансија, пореза, извора финансирања, логистике, управљања људским ресурсима, правних питања, дигитализације и инвестирања, ради унапређења пословања и јачања конкурентности.

"Пословни скок" је пројекат у организацији Привредне коморе Србије и "Омега консалтинг тима". Представља платформу за размену знања креирану за подршку побољшања пословне климе у Србији. Учесницима се пружа могућност за размену знања и контаката кроз интерактивну дискусију са стручним предавачима из кључних области пословања.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Малима свет надохват руке

Циљ је допринос креирању оптималних решења за пословне процесе. На тај начин привредницима се пружа основа за раст, развој и извесност будућег пословања, кроз исплативе инвестиције и примењиве иновације, унапређење конкурентности, јачање домаће тржишне позиције и потенцијала за пословање у међународном окружењу.

"Пословни скок" организује се једном месечно по регионима у привредним коморама и свака компанија у Србији има могућност да се без трошкова котизације у својој регионалној комори сретне са реномираним стручњацима из кључних области пословања и добије стручне информације које ће помоћи унапређењу пословања и јачању конкурентности.

ДЕТАЉНИЈЕ НА САЈТУ Све теме о којима се разговара представљају пословну свакодневицу, те су смернице за унапређење пословања од великог значаја за све привреднике. Детаљне информације о одржаним и планираним конференцијама можете преузети на www.poslovniskok.rs

- На конференцијама разговарамо о начинима заштите од тржишних ризика, доступним изворима финансирања, дигитализацији, коришћењу пореских олакшица, процени исплативости инвестиција, простору за уштеде и свему ономе што привредницима представља изазов у пословању - каже Михаило Весовић, директор Сектора за стратешке анализе, аналитику, услуге, сервисе и пакете производа ПКС.

Менаџер пројекта Светлана Окановић истиче да је, полазећи од става да није само Београд Србија, покренута месечна конференција "Пословни скок", са жељом да привредницима у читавој Србији пружи могућност да се у свом граду сретну са реномираним стручњацима из кључних области пословања и директно добију информације и стручне савете које им могу помоћи да унапреде пословање и ојачају конкурентност.

- Теме које се обрађују су од значаја за сваку компанију која жели да послује паметније, а не напорније - каже Светлана Окановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Пораст интересовања немачких фирми


ВЕЛИКИ ИНТЕРЕС ПРИВРЕДНИКА

"Пословни скок", који је до сада посетио коморе Расинског, Колубарског, Мачванског, Севернобачког и Златиборског округа, потврђује да је интересовање привреде изузетно. Привредници Расинског округа, чија вредност робне размене са иностранством у 2018. премашује 451 милион евра, највише су били заинтересовани за информације о уштедама кроз унапређење логистичких процеса, док се у коморама Колубарског и Мачванског округа, у којима је радно активно више од 102.000 људи, разговарало о ефикасним уговорима и заштити од ризика у пословању.

Привреда Севернобачког округа, у којој послује више од 4.400 активних привредних друштава, у Суботици је превасходно била заинтересована за ефикасно информисање о пословним партнерима кроз услугу "ПКС партнер", коришћење софтверских решења за ефикасно пословање и могућностима за ефикасно инвестирање. У РПК Златиборског округа, чија је привреда у 2018. години остварила суфицит у робној размени од 170 милиона евра, највише се дискутовало о користима од дигитализације пословања, како за успех пословања у земљи, тако и у иностранству. Све теме о којима се говорило представљају пословну свакодневицу, тако да су на конференцијама дате висококвалитетне смернице за унапређење пословања малих и средњих предузећа, али и почетника у бизнису.

Михаило Весовић, директор

- Размена конструктивних идеја увек подстиче на размишљање и инициранајбоља развојна решења и успешно функционисање фирми. Овакви догађаји су одлична прилика да се учесници што више укључују у дискусије, јер на тај начин могу добити квалитетне смернице за унапређење свакодневног пословања. "Босис" је као средње предузеће, управо користећи све представљене алате и методе, отишао корак испред у свим поменутим областима пословања - каже Богољуб Пантелић, власник и директор фирме "Босис" Ваљево.

Један од експерата, Ђорђе Живановић, регионални директор компаније COFACE Србија, позитивно оцењује посећеност конференција "Пословни скок", као и активно учешће привредника из различитих индустрија у отвореним дискусијама о савременим условима пословања.

- На нашем панелу су представљени сервиси и алати за заштиту од пословних ризика, а дискусија са привредницима најбоље говори о томе колико смо сви свесни утицаја унутрашњег и глобалног тржишта на свакодневно пословање - додаје Живановић.

Петар Николић, заменик координатора пројекта ЕБРД GEFF, истиче да су професионално представљене актуелне теме заинтригирале привреднике, који су током презентација дискутовали и постављали питања. Према његовим речима, овакве врсте конференција су одличан начин да се помогне привредницима у свакодневној тржишној утакмици. Уз то, имали су прилику да значајним привредницима из суботичког региона представе Пројекат за зелено финансирање (GEFF) Европске банке за обнову и развој.

До краја 2019, конференције "Пословни скок" биће одржане у Крагујевцу, 27. новембра, и Сремској Митровици, 11. децембра.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације