ПЕТ КОРИСНИХ САВЕТА: Како извући највише од новца који имате

НовостиОнлине

09. 07. 2019. у 16:38

ПЕТ КОРИСНИХ САВЕТА: Како извући највише од новца који имате

Depositphotos

За готово 15 година рада у финансијским канцеларијама компанија попут Блацкстоне и Морган Станлеy, Зак Фридман је из прве руке видео како компаније могу да зараде, али и да изгубе новац

За готово 15 година рада у финансијским канцеларијама компанија попут Blackstone и Morgan Stanley, Зак Фридман је из прве руке видео како компаније могу да зараде, али и да изгубе новац.

Ево неколико његових савета како извући највише од новца који имате.


Финансијска изненађења се догађају свима па увек будите спремни на најгоре. Начин на који реагујете на финансијско изненађење може бити један од ваших најпрофитабилнијих финансијских потеза. Осигурајте се, заштитите своје инвестиције и имајте план Б.

Када је у питању ваш новац, не постоје глупа питања. Једино глупо питање је оно које не поставите. Наиме, ако не разумете у потпуности вредност финансијског производа или услуге, информирајте се и имајте на уму да сте управо ви најбољи заштитник својих финансија. Постављање питања је најпаметнији начин да се заштитите од доношења погрешних финансијских одлука.

Будите опрезни када су у питању кредитне картице. Иако нуде бројне погодности, могу бити и велика финансијска катастрофа ако доведу до дугова. Будите сигурни да ћете моћи сваког месеца да покријете своје дугове на картици ако до њих дође.

Никада немојте престати да учите. Учење не престаје када завршите школу; најбољи улагачи свакодневно усавршавају своје вештине. Када је реч о финансијским саветима, читање је један од најједноставнијих начина за учење па може бити једна од најбољих инвестиција. Можете учити и од људи за које радите, с којима радите или који раде за вас.

Није важно колико сте новца имали у почетку – завршна тачка важнија је од полазне тачке. Када је реч о финансијском успеху, није битно одакле долазите, коју сте школу похађали или кога познајете.. Ако напорно радите, трошите одговорно, паметно улажете и штедите за пензију, бићете у доброј финансијског форми. Фокусирајте се на жељени циљ, а не на полазну тачку; битна је ваша будућност, а не прошлост.

Извор: Пословни пулс

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Мр Радомир Шћепановић

09.07.2019. 17:59

Угасите кредитну картицу! За почетак!