Начелник нишке полиције негира да је НАРЕДИО ПОЛИЦИЈИ ДА СЕ ПОВУЧЕ

Novosti Online/Ј.Ћосин

четвртак, 09. 07. 2020. у 22:11

Начелник нишке полиције негира да је НАРЕДИО ПОЛИЦИЈИ ДА СЕ ПОВУЧЕ

Фото: Танјуг

Виријевић истиче да су униформисани припадници Полицијске управе у Нишу поступали по раније предвиђеном плану и испред зграде Полицијске управе у Нишу су стигли по повратку са задатка
НАКОН што су на друштвеним мрежама кренуле да се шире објаве да је наченик нишке полиције Славиша Виријевић на протестима у Нишу рекао полицији “да се повуче у зграду МУП-а и да не бије демонстранте, јер су они полиција грађана тог града” огласио се и први човек ПУ Ниш.

- Поводом синоћног догађаја, приликом окупљања испред зграде Полицијске управе у Нишу, као и објава на друштвеним мрежама да сам наводно наредио „да се полиција повуче у зграду“ обавештавам Вас да су те тврдње апсолутно нетачне и да су полицијски службеници поступали у складу са законским овлашћењима. Није било разлога за интервенцију, с обзиром на то да безбедност грађана и полицијских службеника није била угрожена – рекао је Виријевић.

Иначе, на друштвеним мрежама од среде увече круже објаве да су демонстранти чули полицијске мотороле преко којих им је јављено да се повуку у зграду, јер “начелник нишке полиције неће да бије народ”.

Виријевић међутим истиче да су униформисани припадници Полицијске управе у Нишу поступали по раније предвиђеном плану и испред зграде Полицијске управе у Нишу су стигли по повратку са задатка. Након краћег задржавања и процене да нема потребе да интервенишу, они су ушли у зграду.

- Напомињем да ће, уколико дође до нарушавања јавног реда и мира и угрожавања безбедности грађана и имовине, полиција реаговати у складу са законским овлашћењима. – истиче он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације