Настављени протести у Београду: Неколико кошкања међу демонстрантима (ФОТО)

NovostiOnline

четвртак, 09. 07. 2020. у 20:35

Настављени протести у Београду: Неколико кошкања међу демонстрантима (ФОТО)

Фото: Н.Скендерија

Полиција се налази око Скупштине, како би сачувала ред и мир у престоници, а демонстранти данас носе транспаренте којима позивају на ненасилне протесте
Симпатизери и присталице Савеза за Србију као и њихови лидери, након јучерашњих насилних протеста окупили су се данас испред Скупштине Србије.

Вечерашњем протесту присуствују и Драган Ђилас, Борко Стефановић, Сергеј Трифуновић и Бошко Обрадовић.

Окупљање је почело у 19 часова, испред Парламента у Београду и Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, Зрењанину, Суботици, Бору и Ваљеву.

Претходне две вечери главни град је био поприште жестоких сукоба демонстраната и полиције, а вечерас је за сада све мирно.

Приметно је да је испред Скупштине мање људи него претходних дана.

Полиција се налази око Скупштине, како би сачувала ред и мир у престоници, а демонстранти данас носе транспаренте којима позивају на ненасилне протесте.


Фото Н.Скендерија

У току вечери дошло је до неколико мањих кошкања између самих учесника протеста.До међусобне туче учесника протеста дошло је у Пионирском парку.

Фото Н.Скендерија

Премијерка Брнабић позвала протестанте да носе маске и држе дистанцу

Премијерка Ана Брнабић поручила је вечерас да је Србија увек отворена за мирине протесте, јер тиме показује свој демократски капацитет, али сматра да због епидемије короне вируса ово није време за њих.

Фото Танјуг

Зато је њена порука учесницима мирних протеста да се придржавају прописаних мера, да носе маске и да држе дистанцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације