Ребић о протестима: За 2 дана повређено 118 полицајаца, процесуиране 153 особе, пласиране бројне лажи

NovostiOnline

четвртак, 09. 07. 2020. у 17:20

Ребић о протестима: За 2 дана повређено 118 полицајаца, процесуиране 153 особе, пласиране бројне лажи

Фото: Танјуг

Директор полиције је додао да је причињена велика материјална штета, јер су демонстранти оштетили имовину грађана, као и јавну имовину

Директор полиције Владимир Ребић рекао је данас да је током дводневних протеста повређено 118 полицијских службеника, којима је указана помоћ у здравственим установама у више градова у Србији, а да су синоћ процесуиране 153 особе.


"Грађани су и синоћ били сведоци невероватних размера насиља не само у Београду, већ и у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу. Такво насиље је недопустиво и полиција ће предузети све мере како би се зауставило насиље на улицама, а изгредници ће бити приведени правди", рекао је Ребић.


Директор полиције је додао да је причињена велика материјална штета, јер су демонстранти оштетили имовину грађана, као и јавну имовину.


"Уништавали су аутомобиле, прозоре, излоге, палили контејнере. У Новом Саду су разбијена стакла на РТВ Војводина и запаљена је ватра на улазу у Градску кућу, док су у Нишу и Крагујевцу уништени полицијски аутомобили и бацане су каменице на зграде полицијских управа у тим градовима. Захваљујући координираној реакцији полиције, успели смо да успоставимо контролу током ноћи на улицама", нагласио је Ребић.


Полиција је и синоћ, како каже реаговала тек када су на полицајце бачене каменице, димне бомбе, флаше и бакље, па чак и молотовљев коктел.


"Пласирају се и бројне нетачне информације да су међу демонстранте убачени људи из безбедносних структура, како би изазвали нереде. Реч је о потпуним неистинама. Све оно што се дешавало у претходна два дана заправо је озбиљан и организован напад на припаднике МУП-а. Такође, објављене су и неистине да је полиција синоћ користила гумене метке и да је кренула са воденим топовима ка демонстрантима. Све ове лажи имају за циљ нарушавање угледа МУП-а, а тиме желе и да оправдају хулиганске нападе на полицију и дивљање на улицама", истакао је Ребић.


Он је додао и да су на протестима могли да се виде и одређени политичари који тиме, како је рекао, показују да подржавају насиље и нереде на улицама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Neko

09.07.2020. 18:03

Kaže da ovo za cilj ima narušavanje ugleda policije. Veću glupost nisam čuo. Oni sami sebi urušavaju ugled tako što za njih saobraćajni propisi ne postoje, voze neregistrovane automobile, malo malo neki policajac padne zbog šverca narkotika i oružijs, biju narod kad god im se ukaže prilika, ne reaguju na vreme na prijave nasilja itd... Nek isprave sve ovo pa će im ugled sam porasti i niko neće moći da ih okalja