Ного и раније хтео да осваја Скупштину: Каква је улога бишег посланика Двери у простестима у Београду

NovostiOnline/В.М.

четвртак, 09. 07. 2020. у 16:25

Ного и раније хтео да осваја Скупштину: Каква је улога бишег посланика Двери у простестима у Београду

Фото: Танјуг

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић каже да Ного није "никакав лидер, већ извршилац нечијег задатка"
ИМЕ које се најчешће помиње у вези са протестима у Београду и групом која организује и провоцира насиље јесте бивши члан Двери Срђан Ного.


Ного је од раније познат по анти-мигратнским и анти-вакцинашким ставовима, ширењу теорија завере, претњама премијерки Ани Брнабић... Он је и уочи избора организовао скуп испред Скупштине са кога је позвао присталице да упадну у Скупштину и организују "своје изборе", али тада се то није догодило.


Некадашњи посланик Двери, према писању медија, предводио је групу која је првог дана протеста у неколико наврата покушала да пробије полицијски кордон, да би на крају то успела и упала у зграду Народне скупштине.


Политички аналитичар Дејан Вук Станковић каже да Ного није "никакав лидер, већ извршилац нечијег задатка":


- Кроз своје ставове он даје симболички елемент протестима, потенцирањем теорија завере о 5-Г мрежи, антивакцинашењем,квазиродољубивом патетиком у вези са Косовом... Делује ми да је овде реч о некој врсти генералне пробе и поруци власти да је насиље могуће и да би могло да дође до озбиљнијег насиља у случају озбиљнијих ефеката рецесије због кризе изазване пандемијом. Такође, то је и настојање да се дестабилизује Србија и угрози њена преговарачка позиција.


Коментаришући улогу лидера Савеза за Србију, који су на протестима извиждани, а неки и били жртве напада, Станковић каже да су они вероватно у овој ситуацији "видели могућност да се политички окористе":


- То се види и по томе што је председништво СзС затражило да се испуне њихови захтеви. Они би, као и Ного, вероватно покушали да се домогну власти, ако би насиље изазвало озбиљније политичке последице, али не верујем да је то могуће.


Ного је широј јавности постао познат након што је на протестима "1 од 5 милиона" носио макету вешала.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Lazar Simijonovic

09.07.2020. 16:53

obradovica i Nogo mloraju biti zatvoeni ,To mora Vucic uciniti pod hitno i ili ce ih neko drugi sredit.

Миле

09.07.2020. 18:21

Овај Ного има упориште код Србин-инфо,Златановић га промовише ,његов је лични сниматењ.Било би занимљиво за читаоце да истражите овог "историчара"и нешто напишете.