Шапић осудио протесте и поручио грађанима: Српски народе, дозовимо се у памет

Новости онлине

четвртак, 09. 07. 2020. у 15:00

Шапић осудио протесте и поручио грађанима: Српски народе, дозовимо се у памет
Председник Српског патриотског савеза Александар Шапић реаговао је на протесте који су синоћ одржани

Председник Српског патриотског савеза Александар Шапић реаговао је на протесте који су синоћ одржани.

Он се тим поводом огласио на Фејсбуку:

- Свако има право да протестује на цивилизован и легалан начин и то јесу основна начела једног демократског друштва. Исто тако свако ко прекрши закон, ко ремети јавни ред и мир, уништава државну и приватну имовину, на силу покушава да уђе у институције друштва, пали по граду и угрожава безбедност грађана Србије, мора да буде спречен, затворен и под хитно процесуиран- саопштио је Шапић.


- Обавеза полиције је да штити јавни ред и мир и ко год да га угрожава мора бити спречен. Полиција мора да се придржава својих овлашћења, не сме да их прекорачи, а ко их међу њима прекорачи мора бити јасно санкционисан. Истовремено, полиција не може и не сме да дозволи да се било ко игра са безбедношћу српског народа-рекао је Шапић.


- Страни држављани који су похапшени а учествовали су у нередима по Србији, морају се најстрожије казнити. Тиме ћемо показати свакоме ко покуша из иностранства, да угрози српску безбедност из свог политичког интереса, да је Србија суверена и независна држава и да ће сваки покушај уплитања у наше унутрашње ствари, а нарочито угрожавање безбедности српског народа, бити осујећен и најстрожије кажњен! Српски народе, дозовимо се упамет. Немојмо једни на друге, а нарочито не јер то некоме споља одговара. Не морамо да се политички слажемо, али не смемо да дижемо руке једни на друге и угрожавамо безбедност нашег народа и друштва у којем живимо. Србија заувек- закључио је Шапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miro

09.07.2020. 16:07

Речи нормалног човека и нормалног Србина. Верујем да тако мисли 99 % грађана Србије.