ВАНРЕДНО ОБРАЋАЊЕ Стефановић: Полиција је била изложена линчу

Новости онлине

среда, 08. 07. 2020. у 22:29

ВАНРЕДНО ОБРАЋАЊЕ Стефановић: Полиција је била изложена линчу
Министар полиције обратио се грађанима Србије
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић одржао је ванредну конференцију у Палати Србија.

- Мислим да је јасно после свега што сте видели да се дешавало у градовима Србије, да имамо ситуацију која може да се опише као потпуно насиље, и покушај да се преузме власт без воље народа, без избора, без демократије. Апсолутним насиљем - рекао је Стефановић.

ПОЛИЦИЈА ЈЕ ТРПЕЛА НАСИЉЕ

- Можда није јуче било довољно јасно јуче, можда су покушали да другачије представе оно што је истина, али су сви данас могли да виде потпуно мирно и уздржано понашање полиције. Полиција је трпела насиље и нападе каменицама које су тежиле и по два, три килограма. Полиција је и након свега тога трпела. Били су изложени покушају линча - рекао је Стефановић.

Он је такође рекао да су једном полицајцу поломљене обе ноге. Више о томе читајте КЛИКОМ ОВДЕ!

ДЕМОНСТРАНТИ СЕ ТУКЛИ МЕЂУ СОБОМ

Министар је изнео податак да је највећи број туча био међу самим демонстрантима.

- Тражим да надлежна тужилаштва раде свој посао. Да не чекамо предуго, већ да грађани Србије виде да је Србија правна држава - рекао је Стефановић и додао:

- Уништавали су нашу имовину, наше улице, приватне аутомобиле и полицијска возила. То све ми плаћамо. То је имовина наше државе. Молим Тузилаштво и судске органе да предузму све мере и да та лица одговарају. Ми ћемо учинити све да насилници буду приведени правди - каже Стефановић и позива грађане да се суздрже од насиља.

- Не можете насиљем да преузимате власт у Србији. Кандидујте се на изборима, представите свој план.

- Данас је за мене најтежи дан, данас сам сахранио свог оца. Ови људи никада неће победити Србију.

Целу конференцију погледајте на приложеном видео-снимку:Подсетимо, у току су демонстрације на улицама престонице. Хулигани су нешто раније у току вечери покушали да упадну у Скупштину Србије, да би након тога напали полицију каменицама, сузавцем и бакљама.

Полиција је успела да их потисне, али су они наставили да праве нереде испаљивањем сузавца и пањењем контејнера по престоници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације