Брнабић: Насилног преврата и анархије у Србији неће бити

NovostiOnline

среда, 08. 07. 2020. у 21:02

Брнабић: Насилног преврата и анархије у Србији неће бити

Фото: Алекса Станковић

Она је истакла да се све чини и да још није уведен полицијски час, али да се мора борити за здравље људи али и балансирати због очувања економије


Премијерка Ана Брнабић рекла је вечерас да су ово до сада најнасилнији протести, али да насилног преврата у Србији и анархије неће бити.

Сутра заседа кризни штаб и наставићемо да се боримо против короне и сачувамо здравствене раднике, и здравље људи и победићемо, рекла је Брнабић за тв Пинк позивајући грађане да буду дисциплиновани.

Она је истакла да се све чини и да још није уведен полицијски час, али да се мора борити за здравље људи али и балансирати због очувања економије.

Премијерка је поручила да ће се сачувати демократски поредак у земљи и стабилност, а председнику Александру Вучићу поручила да сутра иде и бори се за КИМ.

Она је оценила да су насилни протести у Београду без сумње нанели огромну штету и предстојећим разговорима, али да ће Вучић дати све од себе и фокусирати се на КИМ, безбедност Србије и будућност целог региона и компромис.

"Има много оних којима то не одговара, али иза тога стоји највећи број грађан и то је снага Александра Вучић", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да ће држава заштитити и политичке противнике и неистомишљенике, као што су Вук Јеремић, Сергеј Трифуновић, Драган Ðилас..., који су нападнути на протестима, али не и оне који хоће некога да пребијају, јер се насиље неће дозволити.

Она је приметила и да када позивате на насиље и насилну смену власти, што су СзС и други политички лидери чинили висе од годину дана, онда се деси да на улицу изађу јос већи насилници и хулигани, десницарске организације па је Јеримић једва извукао зиву главу јуче, а данас Трифуновић.

Брнабић је поручила да ће влада и дрзава и смети и умети да сацува безбедност свих грађана уставни поредак и да изађе са овом врстом агресивности на крај.

Оценила је да је у питању најгора врста деснице, и одбацила критике које стижу из Европе о о наводној прекомерној употреби силе.

"Ми смо видели много острију реакцију полиције и бруталније реаговање у многим европским и светксим центрима као што су Париз, Берлин, Лондон", истакла је Брнабић додајући да је наша полиција покушала да сацува мир и стабилност, и реагпвала тек када је дошло до упада у скупштину.


Каже и да нема ниједну лепу реч за оне који у Србији и ЕУ осуђују то сто су урадили припадници МУП и бранили дом свих грађана од упада хулигана десницара, љиуди који немају никакве везе са европским вредностима, као и да су организовали народне патроле против миграната.

"Ко је ту да брани људска права, ваљда МУП треба да сацува скупстину и све грађане од насилника и хулигана", истакла је Брнабић и уклазала да је ово удар на Србију и све њене грађане и подривање демократских темља.

Каже и да су у питнају разлиците екстремистичке групе и да то никакве везе нема са короном, и да је то дуго планирано, од избора до сада. То је кулминација, али то није лице Србије, оценила је премијеррка. ''

"Једини циљ протеста је да се ослаби Србија и наса позиција пред разгворе Вуцића наредних дана", указала је она додајућји да је ова атмосфера направљане уз подрску различитих медија, политичара, али да има удела и страног фактора.

"Сназна и стабилна Србија нема много пријатеља, многи ће уцинити све да је ослабе и економски и политички, указала је Брнабић додајући да не мозете имати много пријатеља ако земља по свим мерилима имати најмањи економски пад и политичку стабилност.

"Избори су иза нас и грађани су рекли ста мисле, шта је будућност Србије и ко да је води", рекла је она и поручила да покушаји прекрајања воље грађана неће проћи.

Она је захвалила и оним грађнима који вецерас нису изасли, јер су видели о чему се ради, и ддоала да са онима синоц и овима вецерас нема демократског дијалога, јер су они само против Вучића и СНС, а међу њима има и људи из криминалног окружења.

Поновила је да ово нема везе са мерама портив короне, јер оне н ису још ни уведене.

Брнабић такође сматра да је Вучић у праву јер бројеви могу да се смање само увођењем полицијског цаса, али да ће се пробати још мало са другим мерама.

Мора и привреда да ради, јер треба новац и за јесен и за тестове, респираторе..

Напомиње и да се пораст короне јавља свуда у свету, ад аје Мелбурн јувео карантин шест недеља.

Победићемо упркос свему, поручила је премијрка и истакла да је у питању 10 одсто оних против Вучиха а да 90 посто треба да зиве и раде и поручила и Тањи Фајон и свима осталима да прекрајања воље грађана неће бити.

"Борили смо се за грађане боримо се и сада, полиција је требало да ради онако да сацува уставни поредак, а не како казу Тања Фајон и Пицула", рекла је Брнабић и упитала шта би европске земље рекле да им неко упадне у скупстину и да ли би говорили о мирним демонстрацијама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

,Милан Путник

08.07.2020. 22:50

Свака част АНА ово шторече за сваку похвалу.