Ребић: Полиција реаговала крајње уздржано, приведене 23 особе

Танјуг

среда, 08. 07. 2020. у 08:48

Ребић: Полиција реаговала крајње уздржано, приведене 23 особе

Владимир Ребић / Фото З. Јовановић

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је да су током протеста испред Скупштине Србије приведене 23 особе, а да су повређена најмање 43 полицајца, као и 17 демонстраната

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је да су током протеста испред СкупштинеСрбије приведене 23 особе, а да су повређена најмање 43 полицајца, као и 17 демонстраната, уз оцену да је полиција током нереда реаговала крајње уздржано.

Ребић је за РТС рекао да је синоћ на протестима било око 200 полицијских службеника и да је тај број варирао, јер у првом тренутку полиција није очекивала такав развој догађаја.

Како је рекао, тренутно се 23 особе налазе на полицијском задржавању и биће приведени надлежном судији за прекршаје или тужиоцу.

Директор полиције је рекао да су организатори упада у парламент Дамјан Кнежевић и посланик Срђан Ного.

Упитан ко је организатор протеста, Ребић је рекао да ће то тек бити утврђено.

Он је оценио да је полиција снагу употребила крајње уздржано, да је сузавац бачен тек око 23 сата када су демонстранти поново покушали да уђу у парламент, те да је на крају и коњица морала да се укључи јер демонстранти нису одустајали од скупа.

"Надам се да ћемо данас уз анализу свих камера успети да идентификујемо значајно већи број хулигана који су били насилни на београдским улицама и да ћемо их процесуирати", рекао је Ребић.

Ребић је рекао да су 43 полицајца морала да затраже помоћ због повреда, али да сигурно има још већи број полицајаца који су лакше повређени и није им пружена помоћ.

Повређено је 17 демонстраната.

Ребић је рекао да су демонстранти, које је назвао хулиганима, каменицама, коцкама, флашама покушали да угрозе живот полицајаца и уђу у парламент, што је непримерено, а да су полицајци успели да их спрече у тој намери.

Упитан да ли је ово био покушај обарања власти, Ребић је рекао да је то на тужилаштву да утврди.

Ребић је рекао и да је током протеста уништено доста опреме полиције, да је запаљено пет полицијских возила, повређена су три коња, а уништена су и двоја КД врата на парламенту.

Он је, међутим, истакао да су сви грађани безбедни и да људи у Србији немају разлога да се плаше.

"Ово је шачица хулигана, показали смо да можемо да их спречимо и нека рачунају да оно што су синоћ наумили да ураде им неће поћи за руком. Очекујем да ће сви брзо и ефикасно бити процесуирани", рекао је Ребић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

stef

08.07.2020. 09:04

Dakle da rezimiramo. Imamo situaciju u kojoj huligani terorišu , uništavaju našu imovinu i dovode u opasnost ostale građane . Policija je uzdržana , poreski obveznici će platiti štatu a ja imam osećaj i strah od toga da su neki ljudi izvan zakona i mogu da čine šta god požele bez posledica po sebe. Šta je sa ljudskim pravima onih koji se protive ovome?

NEBOJŠA

08.07.2020. 09:10

Pa da li vi stvarno mislite da je Kurc trazio hitno povlacenje gradjana Austrije zbog korone? Ovde je zakazala BIA na zalost jer je morala da zna sta se sprema. Sve te huligane bez maski i sve koji su uplai u skupstinu i svakog konje lomio i onaj restoran i bilo sta uhapsiti i pravac rov na Marakani i prvo izolacija 15 dana a njihovi neka im donose hranu i vodu. Pa onda lepo kazne po zaslugama. I naravno da plate odstetu kompletnu.

Zoran

08.07.2020. 09:15

Krajnje uzdržano? Krajnje uzdržano bijete bez ikakvog povoda i razloga ljude koji sede na klupama u parku? Konji ovo je 21 vek kamere na svakom koraku. Ostaje za sva vremena snimljeno divljastvo vasih eskadrona koji iz cista mira udaraju ljude koji sede na klupi u parku koji nikakvog povoda, otpora, razloga nisu dali nego ih psihopate u uniformi prebijaju jer znaju da ce kao i svaki diktatorski eskadron proci nekazenjeno. Eto vam gliba Srbije u koju ste nas gurnuli.

Crni Dzic

08.07.2020. 09:35

Policija je batinala narod zato su i tako prosli, celu noc sam pratio prenos uzivo.Ovo nije opozicija i huligani, vec obican narod koji je digao glavu protiv toga da moze da zaradi, kupi hranu, plati racune i prezivi.

Djoka

08.07.2020. 09:44

Čoveče kako krajnje uzdržano aman?? Znači mazili ih i pazili pendrecima