Лидер Народне странке креће у офанзиву: Јеремић удара темељ за свој политички блок

Д. М.

среда, 08. 07. 2020. у 10:00

Лидер Народне странке креће у офанзиву: Јеремић удара темељ за свој политички блок

Јеремић и Јовановић

Никола Јовановић, потврдио је да је поднео оставку на све функције у тој партији
ДОЈУЧЕРАШЊА "десна рука" Вука Јеремића у Народној странци, Никола Јовановић, потврдио је да је поднео оставку на све функције у тој партији, а ускоро ће вратити и чланску карту, чиме ће се отклонити и последња препрека да "обуче дрес" Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

Наиме, како тврде наши извори, о том трансферу већ је постигнут договор, и Јовановића у ССП чека место шефа Градског одбора, а остаће и на месту председника Одборничке групе СзС у Скупштини Београда. Јовановић је рекао да је оставку на место потпредседника НС и шефа Београдског одбора поднео због неслагања са Јеремићевом одлуком о самосталном наступу Народне у престоници, односно да одборници ове странке иступе из клуба СзС и формирају свој клуб. После свега, Јеремић је практично озваничио крај СзС и кренуо у формирање свог блока, у којем жели да окупи странке и покрете са префиксом националне, међу којима је већ "виђен" и Срђан Ного. То ће уједно бити и одговор Ђиласу, којем Јеремић не може да заборави што је на све начине покушавао да га скрајне у СзС. Јеремић је замерао Ђиласу што је себе упорно наметао као главног лидера тог блока и што је "протежирањем" шефа Двери Бошка Обрадовића покушавао да умањи Јеремићеву снагу.

Председништво Народне странке саопштило је да је примило к знању и констатовало оставку Јовановића:

- НС ће наставити да буде покретачка снага заједничког опозиционог деловања, као што је била. Доказали смо да држимо реч дату грађанима Србије, а борба која нам предстоји мора бити ослобођена било чијих индивидуалних амбиција и калкулација.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Ignjat

08.07.2020. 11:54

Jeremić nema nikakve šanse da vrati poverenje naroda i ne vredi mu da pravi bilo kakve blokove.

KAlina

08.07.2020. 12:17

Ako ce Jeremic da udara temelj kao sto to radio do sada onda bolje da nista ne zapocinje. Svakako nema podrsku gradjana.