Грађани треба да се осећају БЕЗБЕДНО, свако насиље ће се САНКЦИОНИСАТИ Директор полиције о дешавањима испред Скупштине

Novosti Online

среда, 08. 07. 2020. у 00:50

Грађани треба да се осећају БЕЗБЕДНО, свако насиље ће се САНКЦИОНИСАТИ Директор полиције о дешавањима испред Скупштине

Фото: Принтскрин

Директор полиције је истакао да ће полиција најоштрије реаговати на свако насиље
ДИРЕКТОР полиције Владимир Ребић вечерас је као гост Трећег дневника РТС-а коментарисао нереде и насиље који се већ неколико сати одвијају испред Скупштине Србије.

- Грађани треба да се осећају безбедно. Полиција ће санкционисати свако насиље и заштитиће грађане - истакао је Ребић.


- Полиција контролише ситуацију. Нажалост десило се да се један део учесника одлучио на насилништво, пошто су хулигани напали полицију. Велики број људи је насрнуо на њих. Гађали су их каменицама, флашама. У једном тренутку број полицијских службеника није био довољан. Консолидовали су се и успели су да их избаце из Скупштине. Један део људи је ухапшен - објаснио је директор полиције.

Он је додао да ће група која се одлучила да нападне припаднике полиције бити ухапшена у наредном периоду.


-  На самом скупу је било око 5.000 грађана. Наравно, нису сви били насилни. Неколицина се одлучила да нападне. Нећемо дозволити да било ко угрожава грађане и припаднике полиције, као и имовину. Увек ћемо овако реаговати.

- Нисам могао да верујем када сам видео снимак да бране колима Хитне помоћи да прођу. Невероватно ми је то, да немају ни трунку емпатије.

Директор полиције позвао је и да се смањи тензија:

- Позивам све да се смањи тензија поготово у овом тешком тренутку када влада вирус короне.

Ребић је истакао да данас није било најава за овакав скуп, као и да је полиција реаговала чим је видела како се група људи креће ка Скупштини.

- Када смо видели да се група креће ка Скупштини, одмах смо реаговали. Имали смо скупове у Новом Саду, око 300 грађана. Било је спорадичних инцидената. У Крагујевцу је био релативно миран скуп - додао је он.

Владимир Ребић је истакао и да је у вечерашњим нередима испред Скупштине повређено више полицајаца. Више о томе можете прочитати КЛИКОМ ОВДЕ.

Сва дешавања испред Скупштине пратите у блогу уживо КЛИКОМ ОВДЕ.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Bosko

08.07.2020. 03:43

Mi se osećamo sasvim bezbedno kad su demonstrati u pitanju, ali pored bagera i fantomka od koje nas policija ne štiti, iskreno ne.

Boki

08.07.2020. 07:02

Krajnje je vreme da država zaštiti svoje građane od huligana ili treba mi to sami da uradimo.

Ma Ja sam

08.07.2020. 09:24

Ministar Policije i direktor bi trebalo da daju ostavke ako ne znaju da sprovode red i zakon. Dosta je bilo divljanja po Beogradu.