Амбасадор САД Годфри путем фејсбука прославио Дан независности: Још јаче партнерство са Србијом

ВН

04. 07. 2020. у 21:45

Амбасадор САД Годфри путем фејсбука прославио Дан независности: Још јаче партнерство са Србијом

Амбасадор Годфри са породицом

Амбасадор Годфри је на видео-прослави 244. Дана независности, путем "Фејсбука", уз интонирање химни Србије и САД, рекао да прошлост указује на то да пријатељство и партнерство САД и Србије има потенцијал да буде јаче и дубље
АМБАСАДОР САД у Београду Ентони Годфри изјавио је јуче да ће учинити све што може да српско-америчке односе доведе до највише тачке у историји.

Годфри је на видео-прослави 244. Дана независности, путем "Фејсбука", уз интонирање химни Србије и САД, рекао да прошлост указује на то да пријатељство и партнерство САД и Србије има потенцијал да буде јаче и дубље и нагласио да Америка жели да помогне Србији да крупним корацима, као лидер Западног Балкана, иде ка чланству у ЕУ.

- САД би желеле да у овом региону буде више стабилности и просперитета. За то се залаже специјални изасланик председника Доналда Трампа, Ричард Гренел, и нада се да ће се уз помоћ привреде и инвестиција успоставити више нормалности у односима Београда и Приштине - рекао је Годфри.

Како је казао, идеали САД су мир, благостање и партнерство, и пожелео је Србији да у миру и благостању заузме своје заслужено место у заједници европских народа:

- Америка жели да престане одлив мозгова, да се Србија посвети реформама које су потребне да се изгради транспарентно, практично и ефикасно судство. Америка се нада да ће Србија изградити политичку културу у којој се слободно расправља о широком спектру различитих мишљења.

Годфри је подсетио на то да су САД у претходних 20 година помогле Србији са близу милијарду долара помоћи и четири милијарде директних инвестиција америчких фирми. Током епидемије ковида 19 помогле су са готово три милиона долара, пре свега у виду набавке заштитне опреме за бирачка места.

Амбасадор је захвалио и свима онима који су се последњих месеци трудили да останемо здрави и безбедни:

- Лекари, медицинске сестре, полиција, радници у маркетима, достављачи, просветни радници, родитељи који су се трудили да одрже пажњу деце, радници градске чистоће... Хвала свима вама, ви сте прави хероји.

Прослави, која је први пут организована виртуелно, присуствовали су Годфри, његова супруга, синови, Годфријев заменик и остало особље Амбасаде.
СРДАЧНО ДОЧЕКИВАН

АМБАСАДОР Годфри је у говору навео да је ово његова прва прослава 4. јула у Београду и да је за осам месеци, колико је овде, иако је већину времена провео затворен због епидемије, имао прилику да посети разне делове Србије, у којима је био срдачно дочекиван.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације