Ђурић: Демократија је кад народ изабере, а не кога Бибер жели

Танјуг

уторак, 30. 06. 2020. у 13:01

Ђурић: Демократија је кад народ изабере, а не кога Бибер жели

Фото Танјуг / АП

Потпредседник СНС Марко Ђурић поручио је данас професору политичких наука и стручњаку за Балкан с Универзитета у Грацу Флоријану Биберу "да није демократија када грађани изаберу оног кога Бибер жели већ када изаберу оног кога они желе"
Потпредседник СНС Марко Ђурић поручио је данас професору политичких наука и стручњаку за Балкан с Универзитета у Грацу Флоријану Биберу "да није демократија када грађани изаберу оног кога Бибер жели већ када изаберу оног кога они желе".


"У времену пред нама ће гомила такозваних експерата, а заправо лобиста, настојати да грађанима Србије оспоре демократско право на одлучивање. Њима је сасвим легитимно када грађани Исланда изаберу председника са 92 одсто гласова, али им смета снажна парламентарна већина у Србији, јер не желе снажну Србију", написао је Ђурић на Твитеру.


Ђурић је поручио да у Србији нема тоталитаризма, као што га нема ни на Исланду, а једини тоталитаристи, како каже, јесу они који би да у Србији успоставе владавину мањине.


Бибер је у интеврјуу београдском листу Данас, одговарајући на питање хоће ли се ико у ЕУ или Немачкој узнемирити због резултата избора у Србији и шта ће се поводом тога урадити, између осталог рекао, да је било критичких реакција европских парламентараца укључујући и оне из Немачке.


Како је навео, Вучићева подршка промени граница и повећање ауторитарне власти охладиле су ентузијазам који је постојао према њему.

Коментари (23)

Rade

30.06.2020. 16:35

Mnogi o evropljana i ne znaju sta je demokratija a nama sole pamet.Ne moze ovde da pobedi onaj koga oni zele vec koga narod izabere na izborima.

Dora

30.06.2020. 18:43

Izborna volja naraoda jedne zemlje je jedina relevantna cinjenica, i niko nema pravo da to osporava i deli neka svoja licna misljenja.

Dusan

30.06.2020. 22:10

Lobisti su cudo. Vide samo ono sto im odgovara da vide, a i to sto vide nije u skladu sa istinom.

LanaFodok

01.07.2020. 08:27

Narod je izabrao i nastavicemo tim putem, a to je da nas Vucic vodi u bolju buducnost.

Marija

01.07.2020. 08:44

Narod je na izborima dao svoj glas naprednoj i razvojnoj Srbiji i to niko i nista ne moze da promeni!

Marko

01.07.2020. 16:38

Narod Srbije bira sebi vlast a ne neki samozvani stručnjaci za Balkan sa Univerziteta u Gracu.