Ђурић: Пребијање младића је показатељ страховладе Приштине

Танјуг

недеља, 28. 06. 2020. у 19:57

Ђурић: Пребијање младића је показатељ страховладе Приштине

Марко Ђурић / Фото П. Милошевић

Оваквим бестијалним поступањем због истицања националних симбола, на један од највећих српских празника, најдиректније су нападнути идентитет и најелементарнија национална права Срба, рекао је Ђурић

Пребијање двојице српских младића због истицања српске заставе поводом Видовдана јесте манифестација институционалног насиља Приштине и страховладе која свима, осим Албанцима, ускраћује право на национални понос и припадност, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

"Оваквим бестијалним поступањем због истицања националних симбола, на један од највећих српских празника, најдиректније су нападнути идентитет и најелементарнија национална права Срба на Косову и Метохији", рекао је Ђурић.

Како је саопштено из Канцеларије за КиМ, Ђурић је истакао да су међународни представници на Косову и Метохији дужни да дају одговор на питање: "Зашто је албанским екстремистима дозвољено оно што никоме другоме у цивилизованом свету није, и зашто се насилницима у нашој јужној покрајини већ две деценије гледа кроз прсте?".

"Таква политика двоструких аршина је и довела до тога да су малобројни Срби преостали да живе на Косову и Метохији данас третирани не само као грађани другог реда, већ као инфериорна бића која се могу некажњено тући и злостављати", упозорио је Ђурић.

Он је додао да очекује да српски политички представници у Приштини заузму најчвршћи став поводом овог срамног инцидента и да ултимативно захтевају кажњавање одговорних полицајаца злостављача.

Након парастоса на Газиместану косовска полиција привела је двојицу младића из Лапљег Села који су носили српску заставу, али их је убрзо пустила, јавио је раније РТВ Ким.

Према наводима младића, полиција је против њих применила физичку силу, а после прегледа у Дому здравља у Грачаници упућени су на хирургију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације