Како ћемо на гласање 21. јуна? Маске и рукавице обавезне, Влада даје КОНАЧНУ ОДЛУКУ

Novosti Online

петак, 12. 06. 2020. у 10:21

Како ћемо на гласање 21. јуна? Маске и рукавице обавезне, Влада даје КОНАЧНУ ОДЛУКУ

Илустрација / Фото: Depositphotos

Кризни штаб за борбу против короне донео је препоруке да маске и рукавице буду обавезне на изборима 21. јуна, како за гласаче тако и чланове изборних комисија
Кризни штаб за борбу против короне донео је препоруке да маске и рукавице буду обавезне на изборима 21. јуна, како за гласаче тако и чланове изборних комисија.


После тога, на потезу је Влада Србије, а извор близак Влади потврдио нам је да ће се о овоме одлучивати на једној од наредних седница.


С обзиром на то да је епидемија од посебног значаја и даље на снази у нашој земљи, да је корона вирус и даље присутан, према речима проф. др Бранислава Тиодоровића, члана Кризног штаба, дата је препорука како треба да се понашају гласачи, али и чланови комисије.


- Дата је препорука да се гласа са маскама и рукавицама, да се држи дистанца, а на улазу морају да буду дезобаријере. Када се исконтролише прст, потребно је ставити нову рукавицу. Мишљења сам да рукавице код гласача нису потребне ако се перу руке, али и то је препорука. Што се тиче комисије, они морају да имају све, и по мом мишљењу су рукавице за њих обавезне - казе проф. др Тиодоровић за Телеграф.рс.


На седницама Републичке избоне комисије није било речи о овој теми нити се она нашла на дневном реду, речено нам је, али ће, кажу, свака одлука Владе поштовати.

- Уколико се предлог Кризног штаба усвоји, односно уколико Влада Србије усвоји такву одлуку, на нама је само да је поштујемо. Ношење заштитне опреме на биралишта није била ниједна тачка дневног реда на седницама РИК-а - рекао је Миљкан Карличић, члан РИК-а за наш портал.


Извор:telegraf.rsПратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Киза

12.06.2020. 13:13

Чуј, "после контроле прста мораће да ставе нову рукавицу"?!? Ако ће они да је дају џабе ОК, али ако мисле да грађани на биралишта долазе са ДВА пара рукавица и да неко има пара за бацање, онда и ако је од РИК-а много је!

Стока једна®

12.06.2020. 22:05

... ја бих са падобраном ако може!?