Ристичевић дао исказ пред тужиоцем: Бошко ме двапут ударио у главу

ВН

четвртак, 11. 06. 2020. у 22:17

Ристичевић дао исказ пред тужиоцем: Бошко ме двапут ударио у главу
Министар здравља и посланик НСС дали исказ тужилаштву о нападу посланика Двери
МИНИСТАР здравља Златибор Лончар и посланик НСС Маријан Ристичевић јуче су, у својству оштећених, у Првом основном тужилаштву дали исказ у оквиру кривичног поступка који се води против лидера Двери Бошка Обрадовића и још четворице окривљених за насилничко понашање испред Народне скупштине 8. маја.

Они су током испитивања детаљно описали догађај, наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Лончар је рекао да је приликом уласка у парламент видео групу људи, међу којима је препознао Обрадовића који му се "уносио у лице уз претње да ће га ухапсити". Покушао је, рекао је министар здравља, да га "повуче за рукав десне руке, док су остали окривљени викали и вређали га".

Ристичевић је тужиоцу рекао да су се окривљени "сјурили према њему чим су га приметили на степеништу, упутивши му низ увреда, попут - 'лопове' и 'ђубре'".

Том приликом је, испричао је, задобио пет, шест удараца, од којих је видео да му је "два ударца у пределу главе задао Обрадовић, а остале тројица окривљених". Он је доставио тужилаштву извештај о повредама и навео да се придружује кривичном гоњену окривљених.

Тужилаштво ће у наставку доказног поступка испитати сведоке, наредити вештачење повреда, а потом ће донети коначну одлуку о овом случају. Кривичном пријавом, поред Обрадовића, обухваћени су и посланици М. Ђ., Д. Ђ. и С. М. и сви се терете за насилничко понашање јер су, како се сумња, повредили Ристичевића, након чега су грубо вређали и угрозили сигурност министра.

На саслушању крајем маја, Обрадовић и остали осумњичени су негирали насиље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

MAKI 1

12.06.2020. 09:33

Kako Obradoviću ovonije prvo nasilje morao bi da dobije kaznu blizu maksimuma.