Ђиласова казна Бастаћу је фарса: Сумњива свађа око избора на Старом граду

Д. М.

понедељак, 08. 06. 2020. у 10:01

Ђиласова казна Бастаћу је фарса: Сумњива свађа око избора на Старом граду

Драган Ђилас и Марко Бастаћ

Општа свађа у Савезу за Србију због избора на општини Стари град, многи сумњају да је све инсценирано

МНОГОБРОЈНИ функционери Савеза за Србију оптужили су лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да се са Марком Бастаћем унапред договорио и одобрио излазак на изборе на Старом граду и да је то што га је сменио са београдске организације партије јер је "издао" бојкот, само - фарса.

Иако се Бастаћ, који обавља и функцију председника општине Стари град, формално не појављује на листи "Чувамо Стари град - Уједињена опозиција", наши извори тврде да је очигледно да он стоји иза ње, јер су на њој "његови кумови, одборници, најближи сарадници".

То је практично потврдио и ССП, који је распустио свој одбор на овој београдској општини, јер су "поједини чланови супротно одлукама странке о бојкоту избора на свим нивоима били укључени у изборне радње које су резултирале предајом листе "Чувамо Стари град - Уједињена опозиција". Такође, Председништво ССП је донело одлуку да смени Бастаћа са места председника београдске организације странке, "јер није спречио активности због којих је општински одбор распуштен".

Наши извори, међутим, тврде да је овај последњи "игрогаз" одавно договорен и указују да Ђилас Бастаћа није "казнио" избацивањем из странке, нити га је уклонио из Председништва ССП.

Бастаћев и Ђиласов политички маневар на Старом граду изазвао је и тотални хаос у Демократској странци, у којој бројни чланови већ данима осипају "паљбу" на лидера Зорана Лутовца, поручујући му да су "превеслани и изиграни".

Посланик ДС Радослав Милојичић поручује, за "Новости", да све што Лутовац и Ђилас последњих дана раде указује да су "случајно или намерно помогли Вучићу":

- Ђилас 13 дана уочи избора распушта београдску организацију своје странке, док Лутовац најурује из ДС чланове Статутарне комисије, не заказује седницу Главног одбора, а чланове сталног састава бирачких одбора демократа препустио је СНС... Нема никакве бојкот кампање, само им сметају сви који не мисле као они.

Бастаћ се у недељу огласио, али није ни потврдио нити демантовао "кривицу" за излазак на изборе на Старом граду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације