Дачић са министарком спољних послова Кеније: Унапредити сарадњу две земље

Танјуг

недеља, 07. 06. 2020. у 08:42

Дачић са министарком спољних послова Кеније: Унапредити сарадњу две земље

Ивица Дачић

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао са министарком иностраних послова Републике Кеније Рејчел Омамо о епидемиолошкој ситуацији у Србији и унапређењу сарадње две земље
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министарком иностраних послова Републике Кеније Рејчел Омамо о епидемиолошкој ситуацији у Србији и унапређењу сарадње две земље.


Дачић је информисао министарку Омамо о епидемиолошкој ситуацији у Србији и о континуираном смањењу броја оболелих од вируса Цовид-19, што је довело до постепеног укидања рестриктивних мера и отварања граница. Изразио је наду да ће се здравствена ситуација ускоро побољшати и у Кенији, саопштило је Министарство спољних послова Србије.


Министри двеју земаља су разменили мишљења о унапређењу даље сарадње и сагласили су се да је потребно одржати контитнуитет политичког дијалога на високом нивоу, кроз баштињење вишедеценијске блиске и пријатељске сарадње.


Дачић је указао да Србија цени чврст и постојан став Кеније у вези са непризнавањем ЈПНК, као и да смо веома захвални што Кенија остаје доследна и верна основним принципима међународног права и начелима Повеље УН.


Током разговора шеф српске дипломатије је честитао министарки Рејчел Омамо именовање на ову одговорну функцију и позвао је да посети Републику Србију, када се за то стекну услови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације