Демократе напале Лутовца због Бастаћа

Д. М.

субота, 06. 06. 2020. у 09:40

Демократе напале Лутовца због Бастаћа
Излазак Ђиласовог заменика на гласање у Старом граду изазвао хаос у Демократској странци

ТОТАЛНИ хаос настао је у петак у ДС због најава да ће Марко Бастаћ, заменик Драгана Ђиласа у Странци слободе и правде, ипак изаћи на изборе у општини Стари град.

Како тврде наши извори, огроман број демократа огласио се у интерним страначким вајбер-групама, не кријући огорчење зато што одборима ДС није дозвољено да изађу на биралишта на локалном нивоу, а Ђиласова "десна рука", скривена иза групе грађана "Свим срцем да сачувамо Стари град", улази у изборну трку у последњем тренутку. Демократе су жестоко напале страначког шефа Зорана Лутовца, поручујући му да су "намагарчени", да је бојкот очигледно пропао и да их је "Ђилас превеслао".

С друге стране, не стишава се ни сукоб због одлуке Извршног одбора да суспендује шест чланова Статутарне комисије, јер су "пресудили" да је седница Главног одбора, коју је за 17. мај заказала трећина незадовољних чланова - у складу са Статутом.

Члан ИО Богдан Татић послао је приговор на начин на који се одлучивало о суспензији, указујући на то да гласање није било тајно, већ да су се сви практично изјашњавали у присуству шефа ИО Душана Костадиновића.

Суспендовани чланови комисије још нису добили одлуку о "казни", а рок за то истиче у суботу. Суспендовани председник комисије Срђан Сандић рекао је да не жели да коментарише ову одлуку ИО, јер би свако иступање у јавности током дисциплинског поступка било његово грубо кршење.