Мали: Нисам у трци за премијера

Танјуг

петак, 05. 06. 2020. у 08:49

Мали: Нисам у трци за премијера
Министар финансија Синиша Мали одбацио је данас наводе да је у трци за будућег премијера Србије

БЕОГРАД - Министар финансија Синиша Мали одбацио је данас наводе да је у трци за будућег премијера Србије.


Мали је, упитан да ли је у трци за председника Владе, будући да пред парламентарне изборе 21. јуна учестало обилази Србију и разговара са грађанима, одговорио одрично и истакао да "само ради свој посао".


"Није само предизборна кампања, сваки дан причамо са грађанима, за нас је програм Србија 2025 кључан, а мени је важно да сам у тиму Александра Вучића. То је довољно, ако имам прилику да нешто променим и дам свој доприност, то и хоћу", рекао је Мали за Прву телевизију.


Он је рекао да се за државну помоћ до сада пријавило укупно 6,2 милиона људи, што је показатељ да је држава погодила меру, због чега је, истиче, презадовољан.


Мали је рекао да ће грађани који се данас пријаве за новац, 100 евра добити у понедељак, када се исплата и завршава.


Додао је да постоји мали број рекламација и да на њих одговара тим од 30 људи.


"Рекламације се подносе преко кол центра или преко сајта, сваки проблем биће решен, све је под контролом", рекао је он.


Министар је истакао и да ће Влада Србије за пар дана објавити нове мере за додатни подстицај запошљавања, кроз смањење пореза и доприноса, односно директне субвенције.

Коментари (5)

borko

05.06.2020. 15:11

Mogu da te volim ili ne volim, odobravam ili neodobravam tvoje odluke i poteze, ali ti si vrlo dobar kandidat za to mesto. Takav premijer bi nam dobro došao. Dobar i odmeren političar i dobar ekonomista. Možda nisam iz tvoje opcije, ali bih te podržao za premijersko mesto.