ЗАТЕГНУТИ односи између лидера НС Вука Јеремића и ССП Драгана Ђиласа дошли су до тачке пуцања, и то због - Сергеја Трифуновића, односно различитих виђења тога колико агресивну кампању бојкота треба да воде чланице Савеза за Србију.

Тачније, последња "тема" око које су се разишли Јеремић и Ђилас јесте стратегија антикампање против дела опозиције који је одустао од бојкота избора, а којом, по тврдњама из Покрета слободних грађана, диригује управо шеф НС.

Наши извори тврде да Ђилас није "аминовао" жестоке ударе на дојучерашњег савезника Трифуновића, који је протеклог викенда и физички нападнут док је прикупљао потписе у Кнез Михаиловој у Београду. Из ПСГ су одмах упрли прстом у Јеремића и НС да неистомишљеницима "цртају мете на челу", а након што се догодио напад на Трифуновића, Ђилас је покушао да спусти лопту, поручујући свим "искреним опозиционарима да престану са међусобним оптужбама".

Јеремићу се, с друге стране, не свиђа Ђиласов млак одговор онима који су одустали од идеје бојкота, а поготово када је то учинио Трифуновић. Лидер НС већ дуже замера Ђиласу да у СзС прави фронт против њега и да је на своју страну у потпуности привукао и лидера Двери Бошка Обрадовића.

Напади из СзС на оне који су одустали од бојкота настављен је и јуче, па је тако председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић објавио на "Твитеру" списак ко је све потписао, а затим "изневерио" Споразум са народом. Од 17 потписника, 11 њих је, оцењује Веселиновић, одржало реч и остало при бојкоту, док је њих шесторо одлучило да изађе на изборе. Међу потписницима који ће изаћи на изборе 21. јуна, а које је Веселиновић посебно означио у твиту, јесу Небојша Зеленовић, Милан Стаматовић, Зоран Живковић, Сергеј Трифуновић, Борис Тадић и Татјана Мацура.