Дачић и Годфри разочарани увођењем мера реципроцитета Приштине

Тањуг

понедељак, 01. 06. 2020. у 18:54

Дачић и Годфри разочарани увођењем мера реципроцитета Приштине

Фото МСП

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић пренео је амбасадору Сједињених Америчких Држава Ентонију Годфрију, разочараност последњим потезима Приштине
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић пренео је амбасадору Сједињених Америчких Држава Ентонију Годфрију, разочараност последњим потезима Приштине у вези с увозом српске робе и условима које с тим у вези постављају - тзв. увођењем реципрочних мера, саопштило је Министарство спољних послова.

Дачић је истакао да су такве одлуке веома штетне, да крше све досадашње договоре и да отежавају могућност наставка дијалога.

Подсетио је, да је и амбасадор Ричард Гренел раније позвао Приштину да укине једнострано наметнуте таксе и реципрочне мере.

Амбасадор Годфри је рекао да дели разочарење у вези са овим потезом Приштине и изразивши наду да ће ускоро доћи до укидања свих рестрикција и наставка дијалога.

Истовремено, по питању регионалних тема, верује да ће Србија и Црна Гора дијалогом доћи до решења свих питања, укључујући и питање пуног отварања граница за све своје грађане.

Имајући у виду предстојеће изборе у Републици Србији, амерички амбасадор је поново оценио да је битно да сви политички чиниоци у земљи узму учешће на изборима, што би допринело да парламент буде место на коме ће се чути сви политички гласови.

Током разговора на пријему код шефа српске дипломатије, изражена је обострана спремност за наставак сарадње у областима од заједничког интереса с циљем оснаживања односа две земље у периоду након стављања под контролу актуелне глобалне пандемије коронавируса.

Амерички амбасадор Годфри је похвалио начин на који се Влада Србије бори против епидемије као и сарадњу која је тим поводом успостављена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Nick

01.06.2020. 21:34

Pa uvedite zabranu kretanja svih vozila takozvanog kosova kroz srbiju, pa neka kruže malo

maniks

01.06.2020. 21:37

Sta vam siptari rade mene bi bilo sramota bilo sta da kazem i jos da se pojavljujen u javnost. Siptari sve rade proporcionalno vasoj uzasnoj nesposobnosti da bilo sta preduzmete.

Prellee

01.06.2020. 22:42

Amerikanci se sa nama druže a Prištini udovoljavaju.Tu meni nešto debelo ne štima, ne razumijem to US razumjevanje. Kad su bili na drugoj strani, na strani Prištine, nas su ZDUŠNO bombardovali, zašto i njih bar ne povuku za uši ili im odvale DOBAR ŠAMAR, ako ih neće bombardovati.