Говорећи о нападу на лидера ПСГ Сергеја Трифуновића, а који се данас десио у центру Београда од стране присталица бојкота избора, председник Србије Александар Вучић каже да ће се трудити да током емисије говори као председник републике, а не као члан странке коју води.

- За мене је ужасно када видите да су људи који учествују у политичком животу нападнути и то заслужује сваку осуду. Држава је реаговала брзо, ефикасно и нападачи су приведени. Нико нема право да користи силу и да се понаша тако. Зато је важно што су нападачи одмах ухапшени, а сада је све на тужиоцу. Трифуновић није неко са ким бисмо градили политичке савезе, он је до пре неколико дана комшиницу називао дрољом, новинарку проститутком, његова политика је у свему потпуно супротна ономе за шта се лично залажем и то не значи да ико има право да му физички прети - каже Вучић.

Истиче да постоји екстремни део друштва који своју будућност не види у политици, а лично много желе да буду на власти. Подсећа да је некада дошао у Скупштину, а да је Бошко Обрадовић покушао да га спречи. Подсетио је и на инцидент од пре неколико недеља, када јде Обрадовић спречио посланике да уђу у парламент.

- Зато сам престао да им изговарам имена, да их помињем, да им одговарам на увреде, али мислим да је то добар увод, а да је најважније оно што ће се показати у парламенту. Према истраживањима, и ПСГ ће бити у парламенту, а и многе друге партије, и сви они ће имати прилику да покажу шта знају и умеју - каже председник у "Хит Твиту".

У условима када Србију треба извлачити из економске кризе, како каже, важно је да будемо уједињени.