Дачић: Одлука Приштине НЕПРИХВАТЉИВА, дефинитивно зауставља дијалог

Танјуг

недеља, 31. 05. 2020. у 09:07

Дачић: Одлука Приштине НЕПРИХВАТЉИВА, дефинитивно зауставља дијалог

Фото: И. Маринковић

Најновија одлука приштинских власти да производи из Србије не могу ући на Косово ако на њима није назначено "Република Косово", за нас је апсолутно неприхватљива, казао министар спољних послова Ивица Дачић
Најновија одлука приштинских власти да производи из Србије не могу ући на Косово ако на њима није назначено "Република Косово", за нас је апсолутно неприхватљива и дефинитивно значи заустављање дијалога, казао је министар спољних послова Ивица Дачић.


Дачић је навео да су по среди мере реципротитета које један део међународне јавности није препознао и да се ради о, како је навео, још горој мери од увођења такси.


"Ми смо рекли, нећемо наставити дијалог док се не укину таксе и реципрочне мере. За нас је та мера неприхватљива и дефинитивно значи заустављање дијалога, а представља негацију европских вредности, свих бриселских договора и оних за које је гарантовала Европска унија", истакао је Дачић за РТС и додао да Србија очекује реакцију међународне заједнице.


Како је рекао, Србија никад неће прихватити да "кроз овакве мере, практично призна Косово".


Прочитајте још: Скандалозна одлука Приштине: Роба из централне Србије не може да уђе ако на папирима не пише "Република Косово"


"Морам да кажем да је (специјални изасланик Доналда Трампа) Гренел реаговао још пре на начин да је то неприхватљиво и да је то изигравање одлуке о укидању такси те да САД траже укидање и реципрочних мера", навео је Дачић.

Коментари (4)

WQ

31.05.2020. 09:33

Priština čeka izbore u Americi i sve što rade je kupovina vremena.To rade zajedno sve njihove partije.

Dobrivoje

31.05.2020. 15:28

To su primitivci sta mi ima njima da priznamo. Bas nista. Oni su podstanari i treba da cute. Kosovo je Srbija.A tu je kriva Evropa i svi.kojoi Ih podrzavaju.