НАДАМ се да ће Тужилаштво одбацити кривичне пријаве против чланова Двери, јер оне нису утемељене. У дану када су се мењала два изборна закона и директно се кршио Устав, ми смо свој протест испред Скупштине исказивали пиштаљкама и није постојала намера да се било ко спречи да уђе у зграду. Физичког насиља није било - изјавио је Бошко Обрадовић, лидер покрета Двери, по изласку са саслушања у Првом основном тужилаштву у Београду, поводом инцидента који се испред Скупштине Србије догодио 8. маја.

Обрадовић је у Тужилаштву провео око сат и није желео да износи детаље са саслушања, како не би утицао на рад Тужилаштва.

После њега саслушана су још тројица чланова Двери - Славиша Милетић, Марко и Давор Ђурђевић, за које Обрадовић тврди да немају никакве везе са инцидентом испред Скупштине.

Како је навео председник Двери, "неки други" су хтели да изазову инцидент, јер су псовали чланове Двери, намерно пролазећи "кроз њих", и у том контексту је поменуо Маријана Ристичевића, Марка Атлагића, Милована Дрецуна, док је за министра Златибора Лончара рекао да се "уносио у лице са намером да се расправља".

- Сви осумњичени су током саслушања, а након изношења одбране, одбили да одговарају на конкретна питања поступајућег заменика јавног тужиоца - саопштено је из Тужилаштва, које је најавило да ће у даљем току поступка испитати оштећене и сведоке. То би требало да буде 11. јуна. Донеће се и наредба о вештачењу повреда које је задобио Ристичевић, коме је у метежу поцепан и сако, а онда се очекује коначна одлука.

Фото П. Милошевић

ИМУНИТЕТ

ПРОТИВ чланова Двери кривичну пријаву је поднео МУП, а терете се да су извршили кривично дело "насилничко понашање" према посланику Маријану Ристичевићу, коме су "нанели повреде" и министру здравља Златибору Лончару. Тужилаштво је јуче саопштило да се Обрадовић није позвао на имунитет који му припада као народном посланику.