Саслушан лидер Двери: Бошко тврди - Није било насиља

Д.Р.Ђ.

28. 05. 2020. у 21:47

Саслушан лидер Двери: Бошко тврди - Није било насиља

Фото В. Данилов

Обрадовић у тужилаштву по пријави за насилничко понашање пред Скупштином: Тужилаштво: Осумњичени одбили да одговарају на конкретна питања

НАДАМ се да ће Тужилаштво одбацити кривичне пријаве против чланова Двери, јер оне нису утемељене. У дану када су се мењала два изборна закона и директно се кршио Устав, ми смо свој протест испред Скупштине исказивали пиштаљкама и није постојала намера да се било ко спречи да уђе у зграду. Физичког насиља није било - изјавио је Бошко Обрадовић, лидер покрета Двери, по изласку са саслушања у Првом основном тужилаштву у Београду, поводом инцидента који се испред Скупштине Србије догодио 8. маја.

Обрадовић је у Тужилаштву провео око сат и није желео да износи детаље са саслушања, како не би утицао на рад Тужилаштва.

После њега саслушана су још тројица чланова Двери - Славиша Милетић, Марко и Давор Ђурђевић, за које Обрадовић тврди да немају никакве везе са инцидентом испред Скупштине.

Како је навео председник Двери, "неки други" су хтели да изазову инцидент, јер су псовали чланове Двери, намерно пролазећи "кроз њих", и у том контексту је поменуо Маријана Ристичевића, Марка Атлагића, Милована Дрецуна, док је за министра Златибора Лончара рекао да се "уносио у лице са намером да се расправља".

- Сви осумњичени су током саслушања, а након изношења одбране, одбили да одговарају на конкретна питања поступајућег заменика јавног тужиоца - саопштено је из Тужилаштва, које је најавило да ће у даљем току поступка испитати оштећене и сведоке. То би требало да буде 11. јуна. Донеће се и наредба о вештачењу повреда које је задобио Ристичевић, коме је у метежу поцепан и сако, а онда се очекује коначна одлука.

Фото П. Милошевић

ИМУНИТЕТ

ПРОТИВ чланова Двери кривичну пријаву је поднео МУП, а терете се да су извршили кривично дело "насилничко понашање" према посланику Маријану Ристичевићу, коме су "нанели повреде" и министру здравља Златибору Лончару. Тужилаштво је јуче саопштило да се Обрадовић није позвао на имунитет који му припада као народном посланику.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (26)

Zorka

28.05.2020. 23:03

Dzaba Obradovicu... skupstinske kamere su snimile kako tuces i udaras Risticevica i unosis mu se u facu! Sram te bilo.

Uroš

28.05.2020. 23:19

Samo se Rističeviću desio maler nije obukao kvalitetniji sako otporan na cepanje pri najmanjem dodiru, a i obezbeđenje ga nešto cimalo, stvarno nedostatak mašte kod Obradovića?

Ana

28.05.2020. 23:35

Bosko je primao platu narodnog poslanika a jedino sta je taj covek radio jeste nasilje sirio i siri dalje,a jos uvek nije odgovarao za svoja dela ,sramota.

Nikola Maric

29.05.2020. 00:14

Bravo Obradoviću mora da je Rističević sa nožem koji je držao u ruci sam sebi iscepao sako.Obradović lažov i manipulator!

ana

29.05.2020. 09:05

Ovo je ogromna sramota doticnog propalog politicara koji nista pametno ne zna sem da se verbalno obracunava.