Дачић се не мири са одлуком Подгорице: Ако није опасно за грађане Мађарске, Бугарске и Грчке зашто би релаксација мера са Србијом била опасна за Црну Гору

Бета

четвртак, 28. 05. 2020. у 18:29

Дачић се не мири са одлуком Подгорице: Ако није опасно за грађане Мађарске, Бугарске и Грчке зашто би релаксација мера са Србијом била опасна за Црну Гору
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је данас у Београду да је нелогична одлука црногорских власти да не отворе границе за грађане Србије
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је данас у Београду да је нелогична одлука црногорских власти да не отворе границе за грађане Србије.

"Ако то није опасно за грађане Мађарске, Бугарске и Грчке зашто би релаксација мера са Србијом била опасна за грађане Црне Горе", нагласио је он.

"Нелогично је да у дану када министар Сијарто каже да Мађарска отвара границе са Србијом, када Мицотакис и Борисов говоре да ће отворити границе за грађане Србије и да неће бити потребни ни тестови ни карантин, а и Србија отвара границе од 1. јуна за Црну Гору, нелогично је да то не прате остале земље у региону", рекао је Дачић
Додао је и да Србија није добила од Црне Горе званично ту одлуку.

Одлука да се црногорској авиокомпанији Монтенегроерлајнс не дозволи слетање на београдски аеродром, навео је Дачић, одлука је цивилних ваздухопловних власти Србија и није политичка нити мера реципроцитета.

"Ер Србија је тражила пре Монтенегроерлајнса дозволу за летове за Подгорицу и Тиват, није је још добила. Одлика цивилних ваздухопловних власти се искључиво бави питањима авио превоза и положаја нашег авио превозника који мора да има равноправан положај са њима", додао је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

aleksa

28.05.2020. 18:45

Budimo objektivni. Situacija kada je reč o koroni u Srbiji jeste gora nego u Crnoj Gori, Grčkoj, Bugarskoj ili Hrvatskoj.

петар

28.05.2020. 22:05

@aleksa - To je relativno. Pitanje testiranja je vrlo zanimljivo. Crna Gora, kao turistička država, slično kao i Hrvatska, prikriva broj zaraženih, odnosno, barata sa lažnim podacima. Ima mali broj testiranih i sl. Poliika je to Bato, a u takvim okolnostima nema ralnih ocena.

Bole

28.05.2020. 20:05

Ja cu u Grcku na more preko Bugarske svskako, manje granica, ne placam bespotrebno zeleni karton. Zaobilazim Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i sve ostale zemlje koje nisu prijatelji Srbije.

rus

29.05.2020. 10:36

Crna Gora i Srbija to je jedna familija!!! Dzaba vam politika mi smo svi Srbi!!!