Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је данас у Београду да је нелогична одлука црногорских власти да не отворе границе за грађане Србије.

"Ако то није опасно за грађане Мађарске, Бугарске и Грчке зашто би релаксација мера са Србијом била опасна за грађане Црне Горе", нагласио је он.

"Нелогично је да у дану када министар Сијарто каже да Мађарска отвара границе са Србијом, када Мицотакис и Борисов говоре да ће отворити границе за грађане Србије и да неће бити потребни ни тестови ни карантин, а и Србија отвара границе од 1. јуна за Црну Гору, нелогично је да то не прате остале земље у региону", рекао је Дачић
Додао је и да Србија није добила од Црне Горе званично ту одлуку.

Одлука да се црногорској авиокомпанији Монтенегроерлајнс не дозволи слетање на београдски аеродром, навео је Дачић, одлука је цивилних ваздухопловних власти Србија и није политичка нити мера реципроцитета.

"Ер Србија је тражила пре Монтенегроерлајнса дозволу за летове за Подгорицу и Тиват, није је још добила. Одлика цивилних ваздухопловних власти се искључиво бави питањима авио превоза и положаја нашег авио превозника који мора да има равноправан положај са њима", додао је.