Министар Дачић: Наши људи треба да се опамете, онај ко вас хоће, он ће сигурно да отвори границе

NovostiOnline

среда, 27. 05. 2020. у 11:45

Министар Дачић: Наши људи треба да се опамете, онај ко вас хоће, он ће сигурно да отвори границе

Фото Архива ВН

Што се мене тиче, нек остане ова мера за Црну Гору за целу годину, да се мало наши опамете. Онај ко вас хоће, он ће сигурно да отвори границе... Срећан вам пут, само не дирајте Србе", рекао је Дачић
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да одлука Директората цивилног ваздухопловства да ускрати дозволу за слетање на београдски аеродром авионима црногорског авио-превозника Монтенегро ерлајнса нема везе са спољном политиком.


Дачић је за ТВ Прва рекао да то нису реципроцне мере на одлуку Црне Горе да не отвори границу за Србију, већ да би реципрочне мере биле када би Србија забранила улазак грађана Црне Горе на своју територију.


"Што се мене тиче, нек остане ова мера за Црну Гору за целу годину, да се мало наши опамете. Онај ко вас хоће, он ће сигурно да отвори границе... Срећан вам пут, само не дирајте Србе", рекао је Дачић.


Он је навео да су за Србију најважнији положај и права српског народа у Црној Гори и да је сада кључно питање да ли ће се два народа међусобно сукобљавати или сарађивати и "бити браћа као што су увек били".


Црногорски премијер Душко Марковић је у понедељак најавио да ће се границе Црне Горе у првим данима јуна отворити за више земаља, међу којима није Србија, а Дачић наводи да решавању тог питања треба приступити рационално, без емоција.


"То да ли ће Србија и Црна Гора да живе у једној држави или у више држава потпуно је споредно питање, кључно је да ли ће Срби и Црногорци да међусобно сарађују, занимају нас права српског народа...", рекао је Дачић.


На питање да ли је сада Црна Гора безбедна за Србе, Дачић каже да ће се процењивати безбедносна ситуација, али да још нема таквих оцена на званичном нивоу.


Како је рекао, једино га чуди што на црногорском списку за отварање граница није Косово и Метохија зато што су, примећује, "Црногорци њихови традиционални вишевековни пријатељи".


Навео је да је Црна Гора "задала" највећи ударац Србима тиме што није отворила границу и истакао да сматра да ће ове године бити мање српских туриста у Црној Гори.(информер.рс)

Коментари (6)

Горан - GOXY

27.05.2020. 12:58

ГОДИШЊИ ОДМОР САМО У НАШОЈ ПРЕЛЕПОЈ СРБИЈИ.ОБИЂИМО НАШЕ БОГАТСТВО И ОСТАВИМО НОВАЦ У НАШОЈ ЛЕПОЈ СРБИЈИ, А НЕ У ЏЕП црногорском дрипцу.

čiča

27.05.2020. 15:13

Napokon jedna prava izjava treba bojkotovati milogorsko more i sve što stiže od milogoraca, a pritom uvesti reciprocne i još pojačane mere, tipa ekoloških taksi za sve koji dolaze odande , takse za putarine pojačati carinske kontrole i slično

lili

27.05.2020. 17:50

KOME JE BAS NEOPOHDNO DA LETUJE U CRNOJ GORI..ZAR STVARNO MISLE LJUDI DA CE AUSTRIJANCI POTRCATI SIGURNO TVRDIM NE!!TO JE SAMO ODRAZ VASE CRNOGORSKE NEKULTURE I NASE SRBSKE KULTURE!!!

Зоран

27.05.2020. 18:54

Lepše je grčko more, bolja usluga, mogućnost za kupovinu ... pa šta onda tražite u zaostaloj CG

Srbijo, Zuta kuco

28.05.2020. 09:22

Komunista pomaze ostvarenju zakljucaka Cetvrtog kongresa KPJ. Naivni Srbi misle da ih brani. To je makijavelijanska skola srbozdera Broza. Pametnjakovicu, sta da radimo mi koji imamo kuce u Crnoj Gori? I mi nismo gradjani Srbije cije interese treba da stitite. Imali smo i imamo korektan tretman u Crnoj Gori a vi ugrozavate nasu imovinu. Mislite da u Hrvatskoj vise nema korone? Zvanicno ne jer se blizi turisticka sezona a vi glumite heroje koji brinu o narodu. Samo ovde jos ima korone do izbora.