Поповић: Ђукановићев режим оголио своје антисрпско лице

Танјуг

уторак, 26. 05. 2020. у 10:43

Поповић: Ђукановићев режим оголио своје антисрпско лице

Ненад Поповић / Фото Танјуг

Виљ црногорске власти је да кроз прогон, претње и дискриминацију уништи политичку снагу Срба у тој држави и да на попису следеће године српски народ сведе на статистичку грешку, каже министар Ненад Поповић

Министар у Влади Србије и председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић оценио је данас да одлука Владе Црне Горе да грађанима Србије и Републике Српске не дозволи улазак у ту земљу још једном сведочи о, како каже, намерама власти у Подгорици према српском народу и Српској православној цркви.

Више пута смо истицали да је тај уцењени црногорски режим мали и обичан пион у реализацији циљева његових моћнијих страних спонзора да ове године, на велики јубилеј стогодишњице обнове Српске Патријаршије, уништи Српску Православну Цркву баш у Црној Гори која је вековима чувала трон пећких Патријарха кроз најтежа времена наше националне историје.


Други циљ је да кроз прогон, претње и сваку могућу дискриминацију уништи политичку снагу Срба у тој држави, и да на попису становништва следеће године наш народ сведе на статистичку грешку у држави која је од искона била српска и чији су темељи само српски.


После овакве антицивилизацијске и шовинистичке одлуке црногорског режима дошао је тренутак да и Србија почне да подвлачи црту на деценијско штеточинско деловање тог режима у Републици Србији.


Време је да се коначно стане на пут њиховим мафијама и криминалцима, који су се увукли у све поре нашег друштва, као и да се до краја оголи како тај антисрпски режим делује на политику, економију, службе безбедности и медије у Србији, и ко се све директно или индиректно плаћа из Подгорице да би подржавао Мила Ђукановића и ћутао на прогон нашег народа и наше Цркве.


Такође, сада је прилика да се активно делује према међународној заједници, и да се до краја разобличи тај последњи диктаторски режим у Европи, који у свом страху да не буде оборен и да му не буде суђено за криминал, не преза од поступака према Србима и српској Цркви за које смо сви у Европи мислили да су поражени пре 75 година.


Без обзира на све вишегодишње шовинистичке и антицивилизацијске покушаје разних антисрпских режима, попут Ђукановићевог у Црној Гори, да раздвоје јединствени српски народ, уверен сам да вековну народну тежњу и вољу српског народа да буде јединствен нико никада неће моћи да сломи и да ће наш народ у будућности, слободно и демократски и у Србији и у Црној Гори то јединство и остварити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)