Лидера Двери напуштају најближи сарадници, пљуште оставке у странци: Заситили се због Бошковог штрајка глађу

Д. М.

уторак, 26. 05. 2020. у 10:00

Лидера Двери напуштају најближи сарадници, пљуште оставке у странци: Заситили се због Бошковог штрајка глађу
Незадовољни зато што акције сам организује
ПОСЛЕДЊЕ "герилске акције" Бошка Обрадовића, које је спроводио на своју руку, довеле су до тога да му не само поједини партнери из Савеза за Србију окрећу леђа, већ га напуштају и најближи сарадници у странци.

У врху Двери већ дуже тиња незадовољство због политике и потеза које спроводи Обрадовић, посебно због његовог чврстог везивања за СзС и Драгана Ђиласа, као и због његовог "кокетирања" са изласком на изборе. Кап која је прелила чашу наводно је штрајк глађу на степеницама парламента, око којег се Обрадовић није консултовао са најближим сарадницима у Дверима.

НОГО ОТИШАО ЗБОГ ЂИЛАСА НЕКАДА други човек Двери Срђан Ного напустио је покрет прошле године, такође незадовољан "утапањем" странке у Савез за Србију. Тада су Двери остале без посланичког клуба, а између Нога и Обрадовића започео је "тихи рат" за заузимање позиције на десном делу политичког спектра. Уз Обрадовића су, засад, остали шеф Извршног одбора Борко Пушкић и посланици Иван Костић (који се и придружио страначком шефу у штрајку глађу) и Марија Јањушевић.

Све ово су, како сазнајемо, били разлози да његова практично десна рука, Југослав Кипријановић, прошле недеље поднесе оставку на место администратора Градске организације Двери у Београду. Оставку је истог дана, 21. маја, поднео и Радош Пејовић, администратор Покрајинске организације странке у Војводини.

Међутим, није тајна да је међу кључним функционерима Двери од старта била веома "танка" подршка стратегији да се странка придружи опозиционом блоку који је формирао Ђилас. Против тога је био чак и Костић, који је уочи одлуке о уласку Двери у СзС поручивао да је "таква одлука лоша и да нема поверење у људе који су у протеклом периоду уништили Србију".

Због тога што се Обрадовић, како кажу наши извори, "посветио каријери бунтовника у СзС", потпуно је запоставио покрет на чијем је челу, који је протеклих месеци напустило на стотине чланова широм Србије.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (76)

Bojan

26.05.2020. 11:24

Bosko,je zadnjim postupcima,strajkom napadima,nasiljem,jasno pokazao svoju politicku orjentaciju.Bez ideja i bez buducnosti.

Nikola Mandić

26.05.2020. 11:26

Ovo nije nikakvo iznenađenje, gotovo sve stranke su osudile ponašanje Obradovića ispred skupštine, pa posle toga i štrajk glađu.Samo Obradović nije bio svestan šta radi i koliku štetu pravi svojoj stranci.

Milovan

26.05.2020. 11:27

Boško je zaista dokazao kakav je lider čim ga najbliži saradnici napuštaju on je jedna velika sramota. Njegov program je samo nasilje što je za svaki vid osude.

Sanja

26.05.2020. 11:29

Lider Dveri Boško Obradović je prevršio svaku meru njegova politika je samo nasilje ali narod će ga svakako kazniti na izborima. Niko nikad neće podržati nasilje i ovako ponašanje jednog čoveka. Nemam reči za ovakvog čoveka svaka reč je suvišna.

Jana

26.05.2020. 11:39

Boško Obradović nema sledbenike, neće na izbore jer ne može da pređe cenzus a rado pravi ispade i ekscese. Tako se ne osvaja vlast. Nije čovek za politiku.

Una

26.05.2020. 11:53

Obradovic trci kao zdrebe pred rudu, srlja u nasilnistvo sto niko normalan ne moze podrzavati, te stoga i ne cudi sto ga saradnici napustaju.

Milica

26.05.2020. 12:22

Oni ni sami medju sobom ne mogu kamo li da vode drzavu! Naravno da su Boska svi provalili i da mu okrecu ledja pa cak i najblizi saradnici..

Pahuljica

26.05.2020. 12:34

Obradovic zeli sve sam da organizuje, da sam sprovodi akcije, misli da ce mu uz Dragana Djilasa biti bolje i da ce uspeti vise. Njegovi saradnici to ne zele da trpe, dosta im je takvog ponasanja i ispravna je odluka da ga napuste.

tale

26.05.2020. 14:32

sve sam organizuje, sam sa sobom se dogovara, sam sebi planira akcije i na kraju će sam sebi moći da čestita na onome kako će proći na izborima

Laka

26.05.2020. 16:05

Obradović nema sledbenike, neće na izbore jer ne može da pređe cenzus a rado pravi ispade i ekscese. Tako se ne osvaja vlast. Nije čovek za politiku....

Maja

26.05.2020. 16:06

Opozicia je celokupna pukla odavno. Samo neka se oni rasturaju, posle izbora ce se opet spajati i tako ista prica sa njima.

Kaja

26.05.2020. 20:20

Pa niko ne razume šta je Obradović izigravao sa tim kvazi štrajkom, čak ni njegovi saradnici... To dovoljno govori o njemu, nije sposoban ni svoje ljude da vodi, a kamoli državu. Preko dana "trpeo gladan", a uveče mu je redovno stizala hrana u kancelariju. Koga on pokušava da napravi budalom?

Jelena

26.05.2020. 21:34

Toliko o njemu kada ga i njegovi ljudi napuštaju. Čak i oni koji mu veruju i podržavaju više ne vide smislenost i logiku u njegovim postupcima. Čovek je izgubio kompas i ne zna više šta radi a šta priča

Мане

26.05.2020. 23:25

Свако се нечег заситио за време Бошковог штрајка глађу, његови сарадници њега , а он ћевапа.

Nevena

27.05.2020. 08:26

pa dobro jutro kolumbo, i za ocekivati je napustati, na kraju ce i stvarno ostati sam.

vuk

27.05.2020. 11:59

tekst je laz,Bosko kad procitas sve ovo bice ti lakse,jer si pgodio pravo u metu